Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul, amânat pentru luna viitoare Ofiţer din IPJ Constanţa, judecat alături de fostul şef al Gărzii Financiare din România

ro

24 Sep, 2014 00:00 3701 Marime text
Manolachi este judecat, în două cauze, alături de Sorin Florea, fostul şef al Gărzii Financiare din România, de Ciprian Mihail Fronea, fost comisar-şef al Gărzii Financiare Constanţa, dar şi de Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi fost consilier al primarului Radu Mazăre
 
Tribunalul Bucureşti continuă judecata în dosarul în care Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, este acuzat de comiterea infracţiunilor concurente de folosire a informaţiilor ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizare a făptuitorului. Dan Emil Manolachi este judecat şi de Curtea de Apel Bucureşti, într-o altă cauză, pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită.
 
Dan Emil Manolachi este judecat, de Tribunalul Bucureşti, alături de Sorin Florea, fost comisar general al Gărzii Financiare, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului. Florea şi Manolachi îl mai au „coleg“ de dosar pe Ciprian Mihail Fronea, fost comisar-şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului. Cel de-al patrulea inculpat este Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.
 
Potrivit DNA, „în zilele de 7 şi 8 iulie 2012, inculpatul Manolachi Dan Emil, în calitatea sa de comisar-şef în cadrul DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, a furnizat, pe circuitul format din inculpatul Fronea Ciprian - inculpatul Florea Sorin - inculpatul Tomescu Eduard, informaţii nedestinate publicităţii, care vizau aspecte esenţiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care făcea parte“.
 
„Aceste informaţii reprezentau: conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative. Prin aceste acţiuni, inculpatul Manolachi Dan Emil a urmărit să obţină pentru sine bunuri necuvenite în valoare de 250 de lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict. Acţiunile desfăşurate de inculpatul Manolachi Dan Emil au condus la îngreunarea cercetărilor şi, implicit, la acel moment, la obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentând obiectul infracţiunii de corupţie, şi anume suma de 200.000 de euro“, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.
 
Cei mai sus precizaţi au fost deferiţi justiţiei, la finele lunii mai, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 10 octombrie, în vederea administrării probelor.
 
În dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, fostul ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa este judecat, aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi fost consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre, bănuit de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, de trafic de influenţă şi de complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii