Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte i-a redus pedeapsa lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa

ro

19 Nov, 2020 00:00 2393 Marime text
  • Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost trimis în judecată în două dosare de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României i-au redus pedeapsa lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa!


Magistrații Curții Supreme au dedus din pedeapsa rezultantă de nouă ani închisoare aplicată prin sentința nr. 180/P din data de 29 noiembrie 2019 a Curţii de Apel Constanţa – Secţia Penală şi pentru Cauze Penale cu Minori şi de Familie, 228 de zile câștigate pentru perioada 04.04.2014 - 10.06.2015 şi 06.11.2015 - 22.02.2018, precum şi 42 de zile pentru perioada 08.04.2019 - 22.12.2019 ca urmare a aplicării dispoziţiilor art.551 din Legea nr. 169/2017, pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.


Decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României este definitivă.


Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost trimis în judecată în două dosare de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

I

Pe data de 28 mai 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, printre care se afla şi Dan Emil Manolachi, ofiţer la IPJ Constanţa cu grad de comisar-şef, acesta fiind bănuit de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.

În acest dosar, Dan Emil Manolachi a luat cinci ani de detenţie. Asta în timp ce Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere. Mai departe, Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere. Asta în timp ce Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere.

II

Pe data de 6 iunie 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, printre care se afla Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (trimis în judecată în altă cauză penală, în stare de arest preventiv), acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită.

În acest dosar, printre inculpaţi s-a numărat şi Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi ex-consilier al lui Radu Ştefan Mazăre în perioada în care acesta a fost edilul-şef al oraşului. În prezenta cauză, Valentin Răducu Preda a fost condamnat definitiv la patru ani cu executare, prin contopirea a două pedepse de doi ani şi opt luni pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului şi de trei ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.


Citeşte şi:

Răzgândirea fostului consilier al lui Mazăre
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii