Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu in lumea underground A murit Usi, prietenul fratilor Vasea

ro

03 Mar, 2010 01:22 10337 Marime text
cap_1.jpgBărbatul a decedat ieri dimineaţă, în jurul orei 4.00, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

La 40 de ani, Usein Sali, zis Usi, cunoscut apropiat al fraţilor Miţu şi Traian Vasea, a decedat ieri dimineaţă, în urma unor probleme de sănătate. Potrivit unor surse neoficiale, se pare că Usi a murit din cauza unor complicaţii intervenite în urma unui inel gastric pe care şi l-a pus în urmă cu câteva săptămâni, el fiind, de asemenea, bolnav de inimă. Pe de altă parte, există voci care susţin că bărbatul ar fi avut probleme cu consumul de narcotice, aspect rămas neconfirmat.

Usein Sali a fost internat în urmă cu zece zile la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Secţia Terapie Intensivă, având probleme cardiace. Ieri dimineaţă, în jurul orei 4.00, prietenul fraţilor Vasea a decedat în urma unui stop cardio-respirator, nerăspunzând manevrelor de resuscitare.După constatarea decesului şi efectuarea autopsiei, trupul neînsufleţit al celui care fusese Usein Sali a fost luat acasă de rude.

ussi.jpgÎnmormântat înainte de apus

Vestea despre moartea lui Usi s-a răspândit repede. Dis-de-dimineaţă, telefoanele au început să sune la toate cunoştinţele bărbatului, atât printre prieteni, cât şi printre adversari. Printre cei care l-au văzut la spital s-au numărat, în afară de rudele sale, şi fraţii Vasea, coinculpaţi alături de Usi în diverse dosare penale. Potrivit datelor oficiale consemnate de procurorii constănţeni care l-au trimis în judecată, Usein Sali era născut pe 3 iunie 1970, avea zece clase şi şcoala profesională şi era administratorul SC Multifarm SRL Constanţa. Pe 3 mai 2007, Usi a fost deferit instanţelor, alături de fraţii Miţu şi Traian Vasea, Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, şi Victor Şerban, zis Gogu, pentru nouă capete de acuzare. În rechizitoriul transmis Tribunalului Constanţa, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal au arătat că se face vinovat de comiterea mai multor fapte de ultraj, lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, distrugere şi chiar tentativă de omor calificat.

„Palmaresul" lui Usi

Concret, anchetatorii l-au acuzat că, în calitate de membru al unei grupări constituite în jurul fraţilor Vasea, ar fi participat alături de aceştia la tentativa de omor calificat comisă asupra lui Stila Sarafu, în seara de 17 noiembrie 2006, în clubul Imperial Bowling, altercaţie în urma căreia Sarafu a avut nevoie de circa 110 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, procurorii spun despre Usi că, împreună cu Remus Gabriel Vasea, l-ar fi agresat pe Bogdan Ştefan Acatrinei, în clubul White Horses, în noaptea de 5 spre 6 februarie, acesta având nevoie de 22 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni. Printre adversarii pe care se presupune că i-ar fi bătut Usein Sali, fapte pentru care a fost trimis în judecată de altfel, se numără şi Ionuţ Vanghelici, Ciprian Turcan şi Bogdan Vera. În plus, Usi a fost trimis în judecată şi pentru că ar fi participat la scandalul produs în faţa Hotelului Flora, în noaptea de 11 spre 12 august 2006, când membrii celor două găşti rivale s-au încăierat în interiorul localului. Potrivit unor surse neoficiale, se pare că în ancheta privind tentativa de omor comisă asupra lui Sarafu, Usi ar fi urmat să ia toată vina asupra lui, fiind fapta cea mai grea dintre cele imputate indivizilor trimişi în judecată. De menţionat că, la rândul său, Usi avea pe rol un dosar penal în care era victimă, el judecându-se cu Petrică Tomescu, Doru Aita şi Stila Sarafu. Potrivit rechizitoriului prin care cei trei au fost trimişi în judecată, aceştia l-ar fi agresat pe Usein Sali în localul Cafe Bar, aparţinând lui Doru Aita, în seara de 6 august 2006. În urma loviturilor suferite, Sali ar fi avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale. Cu un aşa „palmares", nu este de mirare că vestea morţii lui Usi a stârnit reacţii dintre cele mai controversate: de la suferinţă în rândul prietenilor şi al cunoscuţilor, până la satisfacţie în rândul adversarilor săi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Becali 04 Mar, 2010 00:12 Asa va duceti toti unul dupa celalart interlopii puli mele,nu mai aveti loc pe strada se umfla taratza in voi...
  • anonim 03 Mar, 2010 15:55 dumnezeu sa-l ierte