Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA - condamnări definitive în vara 2020. Aproape 140 de inculpați, din care doi deputați

ro

17 Sep, 2020 14:41 1529 Marime text
  • În lunile iunie, iulie și august 2020,în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A.au fost condamnați 138 de inculpați prin 59 de hotărâri judecătorești definitive, transmite Biroul de Presă al Direcției.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții:

Deputat în Parlamentul României (2 deputați), prefect de județ, președinte de consiliu județean, primar de municipiu, judecător de judecătorie, ofițer S.R.I., ofițer de poliție, director Ministerul Tineretului și Sportului, avocat, director Oficiul de Cadastru județean, director regional A.F.I.R., director Casă de Sănătate județeană,etc.    

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 138 de inculpați variază între 11 ani închisoare și 7 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

Detalii se regăsesc pe pagina deInternet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii