Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA 67 inculpaţi condamnaţi în octombrie

ro

24 Nov, 2016 14:57 1619 Marime text
Imagini pentru directia nationala anticoruptieÎn cursul lunii octombrie 2016, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive 32 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 67 inculpați între care un  fost ministru, un primar de municipiu, un judecător, un judecător sindic, adjunctul Poliției Capitalei, un primar de oraş,  patru primari de comună, un director sucursală CFR,  un avocat, doi ofiţeri de poliţie şi manager spital judeţean.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 67 inculpaţi variază între 6 ani închisoare cu executarea pedepsei şi 8 luni închisoare cu amânarea pedepsei.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii