Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA acuză - evaziune de peste 20 de milioane de euro Tribunalul Bucureşti nu-i dă voie unui inculpat să ia legătura cu şefii Insulei Ovidiu

ro

26 Mar, 2013 00:00 5934 Marime text
Tribunalul Bucureşti continuă judecata în dosarul în care Peter Attila Racz, din Oradea, şi fraţii Ion şi Stelian Livadariu, din Constanţa, patronii complexului de agrement „Insula Ovidiu”, sunt acuzaţi că, împreună cu alte persoane, ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu circa 20 de milioane de euro.

Dosarul cauzei a fost înregistrat pe rolul Tribunalului aproape de jumătatea lunii decembrie 2011, iar până în prezent a fost deschis de aproape 20 de ori. La ultima şedinţă, potrivit portalului instanţelor de judecată, judecătorii au admis cererea de decontare a cheltuielilor de transport formulată de martorul Mihai Catargiu, pentru cele două deplasări pe ruta Constanţa - Bucureşti şi retur, din zilele de 19 februarie şi 19 martie. Mai mult decât atât, Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondată cererea formulată de inculpatul Dumitru Costache privind încuviinţarea de a lua legătura cu inculpaţii Ion Livadariu şi Stelian Livadariu. Cele două decizii mai sus precizate nu sunt definitive, ele putând fi atacate cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Ce spunea Anticorupţia în 2011  

La data de 20 decembrie 2011, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, prin intermediul comunicatului 847/VIII/3, că s-a dispus trimiterea în judecată a lui Peter Attila Racz. Acesta este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la evaziune fiscală. În acelaşi dosar, Dumitru Costache este suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, în timp ce fraţii Ion şi Stelian Livadariu sunt bănuiţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi instigare la evaziune fiscală. Procurorii DNA îi acuză pe Costel Iordache şi pe Tudor Bodeanu, ambii administratori de fapt ai SC Texas Grup SRL Slobozia, de aderare la un grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, iar Viorica Cristea, contabil al unităţii comerciale, este acuzată de aderare la un grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Direcţia Naţională Anticorupţie spune că în sarcina lui Florin Ciocoi, administrator de drept al SC Texas Grup SRL Slobozia, s-a reţinut infracţiunea de complicitate la evaziune fiscală, în timp ce Corneliu Harasim este cercetat pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală. În aceeaşi cauză penală, Adrian Botescu, şeful Birou Controlul Calităţii Serviciului la SC Oil Terminal SA, este acuzat de DNA de „sprijinire a grupului infracţional organizat condus de Racz Peter Attila şi favorizarea infractorului”, în timp ce Carmen Stroie, şef laborator la SC Ecodiesel SRL, este bănuită de aderare la un grup infracţional organizat şi complicitate la favorizarea infractorului. Dumitru Vişan este cercetat pentru aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală şi favorizarea infractorului, în timp ce Mihăiţă Calcan, Valentin Adrian Constantin, Gheorghe Ion şi Cornel Aurelian Neacşu sunt suspectaţi de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii