Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Reținut pentru trafic de droguri de mare risc

ro

22 Dec, 2016 17:23 2093 Marime text
Imagini pentru diicotProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Hajdu Roland pentru săvârşirea  infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducerea în ţară de droguri de mare risc, fără drept, în forma tentativei.

În cauză, „există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii octombrie 2016, inculpatul Hajdu Roland a încercat să introducă pe teritoriul României, prin intermediul serviciilor poștale, cantitatea de 56,45 grame de amfetamină, iar în data de 21.12.2016, a procurat și deținut în vederea comercializării cantitatea de 56,34 grame amfetamină, care i-a fost livrată în aceeași dată”.

„Investigațiile în acest caz au început la data de 23.11.2016 când organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu, ca urmare a transmiterii spontane de informaţii de către autorităţile germane, prin Interpol, cu privire la faptul că inculpatul Hajdu Roland are preocupări privind introducerea ilegală în țară de droguri de mare risc, respectiv amfetamină.

Conform infromaţiilor transmise de către Interpol, în data de 13.10.2016, autoritățile germane au identificat pe aeroportul din Frankfurt un colet care îi era destinat lui Hajdu Roland, fără a avea menționat vreun expeditor al coletului respectiv, iar în urma examinării conținutului s-a stabilit că acesta conține amfetamină.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna au dispus, în data de 23.11.2016, începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de introducerea în țară de droguri de mare risc, fără drept”, faptă prev. și ped. de art. 3 alin. 2 din Legea nr. 143/2000.

Din investigații a reieșit că, în cursul lunii octombrie 2016, numitul Hajdu Roland a comandat, din Germania, prin intermediul unui site de internet cantitatea de 214 grame de amfetamină.

La data de 21.12.2016, organele de urmărire penală au procedat la prinderea în flagrant a inculpatului Hajdu Roland având asupra sa cantitatea 56,45 grame de amfetamină,  urmare primirii coletului ce a fost livrat la aceeaşi dată.

Totodată, în cauză au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare  fiind ridicate aproximativ 270 grame cannabis şi 56,45 grame amfetamină, medii de stocare şi telefoane mobile.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna au fost aduse în vederea audierii un număr de 7 persoane.

În cursul zilei de astăzi inculpatul Hajdu Roland urmează să fie prezentat Tribunalului Covasna cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Germania, cu sprijinul INTERPOL.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tg. Mureş, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna şi IPJ – S.A.S. Braşov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat DIICOT.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii