Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperirea procurorilor Şeful Investigaţiilor Criminale de la Eforie sustrăgea plângerile cetăţenilor?

ro

18 Apr, 2012 01:11 2522 Marime text
comisar_Tuzla_sens_giratoriu.jpg„Poliţiştii rutieri deplasaţi la faţa locului nu au găsit decât autoturismul. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că maşina aparţine unui ofiţer din cadrul Poliţiei Staţiunii Eforie"

Comisarul Dragoş Horaţiu Radu, şeful Formaţiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Eforie, cercetat penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, se află în concediu medical, până pe data de 20 aprilie. Şi asta, deşi era aşteptat să descurce iţele accidentului rutier din data de 30 martie, ora 22.50, despre care se crede că l-ar fi provocat, iar mai apoi ar fi părăsit locul faptei fără permisiunea colegilor de la Rutieră. Mai mult decât atât, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa ar fi găsit în maşina comisarului mai multe înscrisuri oficiale, care nu ar fi fost înregistrate la Poliţia Eforie. În prezent, şeful Formaţiunii de Investigaţii Criminale riscă să fie cercetat şi pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri oficiale.

Încă de la început facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la actele găsite în maşină de la comisarul Dragoş Horaţiu Radu, însă nu a fost posibil. De îndată ce şeful Formaţiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Eforie îşi va exprima opinia referitoare la incidentul rutier, dar şi la respectivele documente, o vom publica în cel mai scurt timp cu putinţă. Recent, comisarul Radu a intrat în concediu medical, până pe data de 20 aprilie. Deşi incidentul rutier pe care l-ar fi provocat comisarul Radu a avut loc în seara zilei de 30 martie, până la acest moment şeful Investigaţiilor Criminale de la Eforie nu a fost audiat, nici la acest moment, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa spun că în seara respectivă Serviciul Rutier a fost sesizat cu privire la faptul că, în localitatea Tuzla, a avut loc un eveniment rutier, în care a fost implicat un autoturism, al cărui conducător auto a lovit structura din beton ce constituie sensul giratoriu din localitate. „Poliţiştii rutieri deplasaţi la faţa locului nu au găsit decât autoturismul. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că maşina aparţine unui ofiţer din cadrul Poliţiei Staţiunii Eforie. Având în vedere datele existe în cauză până la acest moment, din care rezultă în mod indirect faptul că la volanul autoturismului s-a aflat ofiţerul de poliţie, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Totodată comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de ofiţerul de poliţie. Menţionăm că poliţistul în cauză nu se afla în timpul orelor de program", au mai spus reprezentanţii IPJ Constanţa. Potrivit unor surse bine informate, în maşina accidentată ar fi fost găsite mai multe înscrisuri oficiale, care nu ar fi fost înregistrate la Poliţia Eforie. În acest context, şeful Formaţiunii de Investigaţii Criminale riscă să fie cercetat şi pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri oficiale. Asta deşi iniţial s-a spus că ofiţerul este cercetat pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi părăsirea locului accidentului fără acceptul organelor de anchetă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii