Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi la Constanţa Cum îţi cumperi o maşină furată prin intermediul poliţiştilor, angajaţilor RAR şi a jandarmilor

ro

04 Aug, 2011 00:00 2902 Marime text

cap_3.jpgMascaţii au descins, din nou, la Constanţa! Ieri, oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii imobiliare, iar, din câte se pare, printre cei aflaţi în colimator ar fi fostul portar al echipei de fotbal Dinamo, constănţeanul Cristi Munteanu şi Constantin Cornel Niculoiu, de 33 de ani.

Acesta a fost prins în 2010 depăşind viteza legală, iar pentru a scăpa de amendă a făcut schimb de locuri cu un italian, pasager pe locul din dreapta faţă în Mercedesul condus de Niculoiu, care avea permisul anulat. Individul este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la înşelăciune în formă continuată, tentativă la infracţiunea de înşelăciune, conducere cu permisul anulat şi uz de fals.

perchezitii_sursa_Adevarul.jpg

Anchetatorii efectuează cercetări cu privire la introducerea în mod fraudulos pe teritoriul României a 15 autoturisme sustrase sau închiriate din străinătate, fără intenţia de a fi restituite, de către o grupare infracţională compusă din învinuiţii din cauză. Dintre aceştia, trei sunt angajaţi ai Registrului Auto Român, trei agenţi de poliţie şi un jandarm. Cei mai sus precizaţi sunt acuzaţi de 26 de infracţiuni de înşelăciune, 18 infracţiuni de fals, opt infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu, şapte infracţiuni de tăinuire şi favorizarea infractorului, trei infracţiuni de divulgare a unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi o infracţiune de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul de conducere anulat.

 perchezitii_Cristi_Munteanu.jpg

De asemenea, aceştia au spus că prejudiciul cauzat de învinuiţi prin activitatea infracţională desfăşurată în cauză (15 autoturisme) depăşeşte, până la acest moment, suma de 200.000 de euro. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismele erau închiriate din străinătate de la societăţi de profil şi introduse în ţară anterior expirării perioadei de închiriere, iar, pe teritoriul României, acestora le erau falsificate documentele de provenienţă, în vederea înmatriculării ulterioare.

 perchezitii_Sursa_Adevarul.ro.jpg

După falsificarea documentelor de provenienţă, cu complicitatea unor funcţionari din cadrul RAR şi SRPCIV, autoturismele erau înscrise în circulaţie, după care erau valorificate prin intermediari. Mai mult decât atât, s-a stabilit că un alt mod de operare a celor vizaţi consta în identificarea de autoturisme înmatriculate legal pe teritoriul României, similare ca model, marcă şi an de fabricaţie celor de provenienţă ilicită, în vederea falsificării ulterioare a documentelor de identificare a autoturismelor aduse în ţară în mod nelegal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gogu 04 Aug, 2011 07:54 si sefii politiei si rar nu stiau? ne credeti fraieri?