Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:46 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi cu mascați în Constanța

ro

20 Oct, 2020 09:38 2050 Marime text
  • Surse judiciare spun că ar fi vizate persoane juridice din Cumpăna și Constanța, în legătură cu desfășurarea unor licitații publice de către o instituție.
  • Până la acest moment, nu s-a făcut precizarea dacă instituția este din Constanța sau din București.
  • Procurorii se așteaptă ca mai multe persoane să fie aduse la sediul Parchetului Tribunalului București, pentru audieri.
  • În funcție de declarațiile pe care le vor face în timpul audierilor persoanele vizate de anchetă, dar și de rezultatele perchezițiilor din această dimineață, se vor formula propuneri conform legislației în vigoare.

Astăzi, 20 octombrie 2020, două percheziții cu mascați sunt în desfășurare în Constanța, la această oră!

Potrivit reprezentanților Poliției Române, alte patru descinderi au loc în București, fiind vorba despre o anchetă coordonată de Parchetul Tribunalului București în legătură cu fapte de evaziune fiscală ce ar fi produs un prejudiciu de circa 2,5 milioane de lei.

Cinci mandate de aducere vor fi puse în aplicare!

Iată comunicatul oficial transmis în urmă cu scurt timp de Inspectoratul General al Poliției Române cu privire la acest caz:


La această oră, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 6 percheziții, în București și Constanța, la mai multe persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 2.500.000 de lei, prin infracțiuni economice.

La data de 20 octombrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Specialeefectuează 6 percheziții domiciliare, în București (4)și Constanța (2) și pun în aplicare 5  mandate de aducere.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu prejudiciul de peste 2.500.000 de lei, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Din materialul probator administrat pânăîn prezent au rezultat indicii că persoanele cercetate ar fi constituit un circuit format din mai multe societăți comerciale,o parte dintreacestea de tip „fantomă”,în scopul sustragerii de la plata T.V.A.-ului și a impozitului pe profit.

Sumele de bani ar fi provenit din activități economice concentrate în jurul unor licitații privind lucrări de reabilitare, modernizare și amenajare a unor obiective deținute de o instituție.

Persoanele cercetate vor fi conduse la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală.


Foto cu rol ilustrativ. Sursa: Arhiva ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii