Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Denigrare fortata anti Dan Rahau

ro

27 May, 2004 00:00 985 Marime text

SC Polaris SA, tepuitorul Sind Navodari Romania

Senatorului Rahau i-au fost imputate fapte care nu s-au petrecut in timpul mandatului sau de administrator la societatea "EuroPlus" * In replica, parlamentarul a prezentat public rezolutia numarul 293, emisa la data de 3 octombrie 1995, in temeiul articolului 228 alin.6 din Codul de Procedura Penala, data de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, care confirma propunerea de neincepere a urmaririi penale ca legala si temeinica * Acest document clarifica speculatiile legate de acuzatiile aduse in presa, vizavi de faptul ca Bankcoop ar fi facut plangere penala pe numele sau, cu privire la infractiunile de abuz de incredere si bancruta frauduloasa * Lui Rahau i se poate imputa doar faptul ca a neglijat sa informeze CCINA, dupa ce a renuntat la calitatea de administrator al societatii "EuroPlus" * Acuzele la adresa senatorului vin ca urmare a faptului ca, recent, acesta a cerut public demisia prefectului de Constanta, Gheorghe Martin, care, sfidand Legea alegerilor locale, a participat activ la activitatile electorale ale PSD, partid al carui vicepresedinte este din primavara acestui an * De altfel, societatea care a ramas cu datorii catre Sind Navodari Romania in urma programului derulat intre scolile din Constanta si Hunedoara este firma prefectului, SC "Polaris", si nu are legatura cu senatorul Rahau

Senatorul Dan Rahau, candidat al Partidului Romania Mare la Primaria Constanta, a dezmintit ieri, in cadrul unei conferinte de presa, acuzatiile care i-au fost aduse prin intermediul unei parti a presei locale. Din capul locului, economistul Rahau a precizat ca va actiona in instanta ziarele care ies din tiparul luptei electorale si doresc cu orice pret sa influenteze scrutinul din 6 iunie. Mentionam ca in presa locala au aparut articole-ancheta despre activitatea candidatului Dan Rahau in functia de director la doua societati comerciale constantene. Acuzele la adresa senatorului vin dupa ce, recent, acesta a cerut public demisia prefectului de Constanta, Gheorghe Martin, care, sfidand Legea alegerilor locale, a participat activ la activitatile electorale ale PSD, partid al carui vicepresedinte este din primavara acestui an. Din contextul articolelor publicate reiesea ca, prin activitatea sa la cele doua societati, Dan Rahau a adus pierderi importante acestora. Actualul candidat la Primaria Constanta, Dan Rahau, a prezentat varianta sa legata de activitatea pe care a desfasurat-o in calitate de administrator la societatea SC "EuroPlus" SRL, care avea ca scop sprijinirea activitatii sportive. Intr-adevar, societatea mai sus-amintita avea printre asociati si societati precum SC "Dobrogea" SA, "Argus" SA, ICIL, IAS Murfatlar, "Vinalcool", "Malbera", clubul de fotbal Farul etc. Dan Rahau a declarat ieri ca, daca la inceput asociatii si-au respectat si indeplinit obligatiile, cu trecerea timpului, acestia si-au schimbat optica, motiv pentru care la data de 15 mai 1995, dupa sedinta cu actionarii, Rahau si-a dat demisia si a parasit societatea. "Ceea ce s-a intamplat dupa data de 15 mai nu este problema mea. In momentul in care am plecat, societatea nu avea nici o datorie. Societatea contractase un credit, asa cum face orice societate care are activitate, bani cu care a fost amenajat un spatiu din incinta stadionului "Farul". Repet, cand am parasit societatea nu exista nici o datorie". Economistul Dan Rahau sustine ca singura greseala pe care a facut-o a fost ca nu a anuntat Camera de Comert, Industrie si Navigatie ca a renuntat la calitatea de administrator. Din acest motiv, cei care au redactat articolele au tras concluzia ca, sub conducerea sa, societatea a ajuns la colaps, constatare total eronata. Vizavi de acuzatiile aduse, legate de faptul ca Bankcoop ar fi facut plangere penala pe numele sau, cu privire la infractiunile de abuz de incredere si bancruta frauduloasa, senatorul a prezentat ieri rezolutia numarul 293, emisa la data de 3 octombrie 1995, in temeiul articolului 228 alin.6 din Codul de Procedura Penala, data de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, care confirma propunerea de neincepere a urmaririi penale ca legala si temeinica.

"Drumul prieteniei de la munte la mare", teapa Polaris

O alta acuzatie nefondata adusa candidatului PRM la Primarie se leaga de societatea Sind Romania Navodari, care administra Tabara de Copii Navodari, unde timp de doi ani Dan Rahau a fost director. In vara anului 2001, Dan Rahau a fost contactat de reprezentantul Scolii nr.15 din Constanta, unitate de invatamant care urma sa faca schimb de experienta cu o alta scoala din judetul Harghita. Respectiva doamna ii cerea sprijinul lui Rahau pentru derularea proiectului de schimb de experienta intre elevi. Mai precis, mai multi copii harghiteni urmau sa-si petreaca o perioada de cateva zile pe litoral, la Tabara de Copii Navodari, iar cei din Constanta urmau sa plece intr-o excursie la munte. Precizam ca senatorul Rahau nu mai lucra in cadrul societatii, dar s-a gandit sa ajute copiii pentru derularea celor doua excursii. Intelegerea cu reprezentantul scolii a fost parafata verbal si se derula in cadrul proiectului denumit generic "Drumul prieteniei de la munte la mare". Finantarea deplasarii si cazarii la Navodari, in perioada 12-19 august 2001, a 46 de persoane nu putea fi suportata de organizatia PSD, motiv pentru care, din dorinta de a-si respecta promisiunea fata de la elevii de la "Grigore Antipa", Rahau a purtat discutii cu oamenii de afaceri din PSD, printre care si Gheorghe Martin, actualul prefect, devenit membru al organizatiei judetene dupa fuziunea dintre PDSR si PSDR. Era cunoscut faptul ca Martin avea societatea comerciala "Polaris", motiv pentru care senatorul Rahau l-a contactat si pe acesta in vederea finantarii proiectului scolarilor. Martin a acceptat sa se implice in program fara comentarii. "L-am contactat pe Gheorghe Martin (n.r.- actualul prefect), care era unul dintre patronii societatii, si l-am rugat sa ma ajute. A acceptat pe loc si s-a angajat sa suporte contravaloarea excursiei celor din Harghita, in suma de 60 de milioane de lei. A fost emisa o factura catre societatea "Polaris", care insa nu a mai fost onorata niciodata. Acesta este adevarul. Daca nu aveam promisiuni certe, nu le-as fi promis nimic celor de la Scoala 15", sustine senatorul Rahau.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii