Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Supremă a decis Începe judecata lui Răducu Preda, fostul consilier al primarului Radu Mazăre (document)

ro

07 Nov, 2014 00:00 3614 Marime text
Ieri, magistratul Ana Maria Dascălu, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a dat undă verde Curţii de Apel Bucureşti să-l judece pe Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, fost consilier al primarului Constanţei, Radu Ştefan Mazăre. Preda a fost deferit justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Dan Emil Manolachi, fost angajat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, dar şi Geanina Lavinia Cazan, fost şef al Cabinetului secretarului de stat Răducu Preda şi director comercial al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA.

Preda este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, de trafic de influenţă, de complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

Judecătoarea Ana Maria Dascălu a făcut parte din completul care l-a scos din arest pe judecătorul Stan Mustaţă, unul dintre foştii magistraţi ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, în această cauză, unde sunt judecate aproape 40 de persoane, printre ele aflându-se şi primarul Radu Ştefan Mazăre, Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi alte persoane.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, liberă

Ana Maria Dascălu a mai hotărât, alături de alţi colegi magistraţi, punerea în libertate a fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, din Curtea de Apel Bucureşti, judecată la Curtea de Apel Constanţa.
„Bani pentru şefi din CJC“

Mai mult decât atât, Dascălu a avut în atenţie şi dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din CJC“, în care au fost condamnaţi Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).

În secţiunea „Documente“ poate fi citit integral comunicatul DNA privind prezenta cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii