Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanţa a decis Documentele clasificate ale comisarului-şef Emilian Nicolae, desecretizate

ro

09 Nov, 2011 02:44 3108 Marime text
cernavoda_emilian_nicolae.jpgJudecătorii Curţii de Apel au amânat procesul pentru „a se face demersuri pentru desecretizarea documentelor clasificate", iar cauza se va relua pe 7 decembrie

Procesul dintre comisarul-şef Emilian Constantin Nicolae, şeful Poliţiei din Cernavodă, şi Ministerul Administraţiei şi Internelor şi, respectiv, Inspectoratul General al Poliţiei Române continuă la Curtea de Apel Constanţa. Recent, instanţa de judecată a decis pornirea unor demersuri în vederea desecretizării documentelor clasificate şi comunicarea copiilor înscrisurilor nesecretizate către şeful Poliţiei Cernavodă.

Cernavoda_Politia_02.jpgUrmătorul termen a fost fixat pentru data de 7 decembrie 2011, timp în care comisarul-şef Emilian Constantin Nicolae rămâne şeful oamenilor legii din Cernavodă. Amintim că, în conformitate cu Ordinul ministrului numărul 318/2007 privind organizarea şi exercitarea inspecţiilor şi controalelor MIRA, comanda Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a dispus efectuarea unui control tematic la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Poliţia Oraşului Cernavodă. Reprezentanţii Poliţiei Române au informat, prin intermediul documentului numărul 1425554/17.05.2011, remis la cererea cotidianului ZIUA de Constanţa, faptul că activitatea de control a vizat evaluarea managementului realizat de şeful Poliţiei Oraşului Cernavodă, cu privire la acţiunile desfăşurate de către lucrătorii structurilor pe care le coordonează, prin prisma rezultatelor şi indicatorilor profesionali obţinuţi în primele nouă luni ale anului 2010, comparativ cu perioada similară a anului 2009. „Cu această ocazie", conform actului cu numărul 1425554/17.05.2011, „au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi în activitatea profesională a ofiţerului evaluat, motiv pentru care a fost declanşată procedura disciplinară faţă de acesta, potrivit articolului 57, litera b., respectiv articolul 59, din Legea 360/2002, privind Statutul Poliţistului". „Concluziile desprinse, deficienţele constatate şi măsurile sunt cuprinse în raportul întocmit la finalizarea activităţii, document înregistrat în clasa de secretizare «Secret de serviciu»", potrivit documentului informativ. La scurt timp după acest control, comisarul-şef Emilian Constantin Nicolae a fost înlocuit din funcţie, însă a reuşit, cel puţin pentru moment, suspendarea actului semnat de şefii săi. Interesant de remarcat că judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României vor decide dacă Emilian Constantin Nicolae rămâne şeful Poliţiei Cernavodă, până la finalizarea procesului intentat împotriva ordinului de demitere. Acest dosar se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie, are numărul unic 681/36/2011, având ca obiect „suspendare executare act administrativ", iar primul termen a fost fixat pentru 7 decembrie 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii