Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criminalul de la 23 August, vedetă pe Interne Mărturiile uluitoare ale lui Urzică, omul care a omorât doi oameni cu toporul

ro

07 Jun, 2011 00:00 6851 Marime text
criminal.JPG„Cât am muncit eu în viaţa asta nu m-a plătit nimeni, mă duc, îi dau un topor în cap, mă împuşcă şi gata"

Florin Urzică, individul de aproape 30 de ani, originar din Vaslui, care a ucis două persoane aplicându-le mai multe lovituri cu toporul, a ajuns vedetă pe Internet. Mai exact, filmul realizat de lucrătorii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Constanţa, unde Urzică declara cu lux de amănunte circumstanţele în care au avut loc cele două crime, a ajuns pe site-ul Vplay.ro şi a fost, deja, vizualizat de aproape 3.500 de persoane. O parte dintre acestea au şi postat comentarii, luându-i partea lui Florin Urzică.

„Inteligenţă şi Diplomaţie în a noastră Românie!". Acesta este titlul filmului realizat pe data de 17.11.2007, unde Florin Urzică, care la acea dată avea 26 de ani, explică celor doi anchetatori cum i-a ucis pe cei doi bărbaţi. După cum reiese şi din propriile declaraţii, Urzică şi-a ucis patronii din cauza consumului de alcool şi a faptului că ar fi fost păcălit în repetate rânduri de cei care l-au angajat.

„Poliţist: De ce eşti la Poliţie ?

Urzică: Sunt pentru crimă de.... omorât cu toporul. Am dat cu toporul în cap la om, din cauză că nu a vrut să-mi deie bani, ca să mă duc în sat.

Poliţist: Câţi oameni ai omorât?

Urzică: Doi.

Poliţist: Unde?

Urzică: Unul la...în judeţul Constanţa şi unul în Prahova.

Poliţist: Cu ce i-ai omorât?

Urzică: Cu toporul.

Poliţist: Pe amândoi?

Urzică: Pe amândoi!

Poliţist: De ce i-ai omorât?

Urzică: Unul care n-a vrut să-mi deie bani ca să mă duc în sat, c-am muncit peste tot şi nu mi-a plătit nimeni şi trebuie să mă răzbun (nr. plânge). Să mă răzbun...ştiu că mă împuşcă şi gata şi gata, nu mai chinui. I-am dat cu toporul în cap, i-am luat... (nr. neintelibil) şi gata.

Poliţist: Mai zi la Constanţa, cum s-a întâmplat?

Urzică: La Constanţa, când s-a întâmplat s-a întâmplat aşa: Am făcut un gard, aşa, frumos, cum a spus omul, cum a luat lucrare. Am făcut gardul acolo şa, după aia aveam cu un prieten, pretenul seara s-a împrietenit cu cineva, i-a dat nişte rachiu. Mi-a spus: «Bă, bei o gură de rachiu?» Beau. Am băut cam un litru jumătate de rachiu, doi litri, şi am băut cu o cană aşa. După aia, a venit unul să-mi spună că-mi face pensie de handicapat, că lucrez cu carte de muncă, cu dracu. Nu lucrez eu cu carte de muncă. Nu am mai făcut treabă în ziua aia, am băut, na! După aia a venit şeful, ne-a luat cu maşina, ne-a dus la...la...cameră şi eu cum eram băut zic «Dă-mi şi mie 100 de mii să mă duc în sat să beau şi eu ceva». Mi-a zis că nu, că tu nu eşti om de băutură. «Dă, bre, să mă duc şi eu. Mai vorbesc şi eu cu oamenii, că nu-s la puşcărie aicea». N-a vrut să-mi deie. Mi-a dat 50 de mii. M-am dus la bar şi, acolo şa, gestionara ne-a dat vreo câteva beri de la ea fără să plătesc. Am mai băut şi eu...ne-au mai dat preteni ba rachiu, ba...asta şi m-am îmbătat, na, m-am îmbătat. Când m-am dus, pe drum m-am gândit: «Cât am muncit eu în viaţa asta nu m-a plătit nimeni, mă duc îi dau un topor în cap, mă împuşcă şi gata». Asta a fost situaţia, eu nici nu mi-am dat seama şi am plecat. Am plecat, tot înainte, tot înainte, nici prin gând nu mi-a venit că sunt arestat, că vine poliţia să mă ia. M-a prins, m-a arestat pe loc. A venit duba, poliţia dinainte, poliţia dinapoi. Când m-a arestat, m-a dus, pas, la poliţie, că m-a luat cu vorba că nu am buletin, că-mi face buletin. Dar eu nu m-am prins că m-a prins pentru faptele care le-am făcut. Când, după aceea, după ce am făcut asta, m-am dus la poşta, mi-a luat declaraţie. În prima parte eu nu am spus adevărul. Eu nu m-am prins că m-au prins pentru aşa ceva.

Poliţist: Pe cine ai omorât primul?

criminal_2.JPGUrzică: Pe cel de la Constanţa". Potrivit anchetatorilor, Florin Urzică a venit în judeţul Constanţa la începutul lunii noiembrie 2007. În perioada 17 octombrie - 3 noiembrie 2007, Florin Urzică i-a ucis pe Gheorghe Dumitrescu şi Ilie Cristian Rednic. Urzică a fost condamnat la o pedeapsă de douăzeci şi patru de ani de închisoare. De asemenea, inculpatul a fost obligat la plata sumei de 35.000 lei, cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă Maria Dumitrescu, din care suma de 5.000 lei reprezintă daune materiale, iar suma de 30.000 lei reprezintă daune morale. Instanţa de judecată a confiscat, în folosul statului, cele două topoare cu mâner de lemn, corpuri delicte, ambalate şi sigilate cu sigiliu M.I. 29857, unul cu coada în lungime de 71 cm şi al doilea cu coada în lungime de 109 cm.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii