Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crescatorii de animale au primit sfaturi pentru prevenirea furturilor

ro

15 May, 2010 03:29 1485 Marime text
Pe parcursul acestei săptămâni, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu poliţiştii din localităţile Negru Vodă, Comana, Dumbrăveni, Chirnogeni şi Independenţa, au participat la o întâlnire cu crescătorii de animale de pe raza de competenţă.

Această activitate a avut ca scop reducerea riscului de victimizare a cetăţenilor din mediul rural, împotriva furturilor de animale.

Poliţiştii au purtat discuţii cu crescătorii de animale, pentru a identifica problemele cu care se confruntă, în vederea stabilirii unor măsuri de rezolvare viabile.

Cu această ocazie, s-a concluzionat faptul că lipsa pazei şi neglijenţa proprietarilor privitor la siguranţa bunurilor constituie unele dintre principalele condiţii ce favorizează furturile de animale.

Crescătorii, în special cei ale căror adăposturi de animale sunt amplasate în locuri izolate, au fost sfătuiţi să asigure paza, atât umană, cât şi cu ajutorul câinilor şi să folosească sisteme sigure de închidere ale uşilor grajdurilor sau anexelor gospodăreşti.

De asemenea, animalele lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru infractori.

Totodată, cetăţenii au fost sfătuiţi să nu angajeze, pentru paza animalelor, persoane necunoscute sau care au un comportament deviant, fără a se documenta în prealabil cu privire la conduita acestora şi să nu permită accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanţi, deoarece unii infractori se documentează anterior comiterii faptei cu privire la adresa unde vor acţiona.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii