Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Cinci studenţi de la Medicină, obligați să părăsească ţara

ro

19 Dec, 2017 10:06 4082 Marime text
Poliţiştii de imigrări din Constanța au depistat 5 cetățeni străini, din Israel, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de ședere legală. Pe numele lor au fost emise decizii de returnar, prin care sunt obligați să părăsească țara în 15 zile și au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 2000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Constanța au desfășurat, în acest sfârșit de săptămână, o acțiune pe linia combaterii sederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat 5 bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani, toți din Israel, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal în România și intenționau să urmeze cursurile unei universități din județul Constanța.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele străinilor decizii de returnare, prin care aceștia sunt obligați să părăsească teritoriul țării noastre în termen de 15 zile.

Totodată, aceștia au fost sancționați contravențional conform prevederilor OUG 194/20002 privind regimul juridic al străinilor pe teritoriul României,republicată cu amenzi în valoare totală de 2.000 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii