Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarul Buzescu, la cuţite cu şefii Fostul locţiitor al Poliţiei Rutiere Constanţa a câştigat, degeaba, un concurs

ro

22 May, 2012 00:00 6872 Marime text
buzescu-curteadeapel.jpgFoarte interesant, comisarul Gheorghe Buzescu figurează şi în dosarul de corupţie al fostului şef de la Poliţia Transporturi Constanţa, Ioan Bucur

A câştigat funcţia de şef Birou Control în cadrul Gărzii de Coastă Constanţa însă nu se poate bucura, momentan, de post. Vorbim despre comisarul Gheorghe Buzescu, fost şef de catedră al fostei Şcoli de Formare Iniţială şi Continuă a PersonaluluiPoliţiei de Frontieră Constanţa, care a ocupat şi funcţia de locţiitor al şefului Biroului Poliţiei Rutiere Constanţa. Potrivit unor surse, în speranţa că-şi va găsi dreptatea într-o sală de judecată, comisarul Buzescu a apelat la magistraţii constănţeni, sens în care pe rolul Curţii de Apel au fost înregistrate două dosare, respectiv 631/36/2012 şi 668/36/2012. Comisarul Gheorghe Buzescu lucrează, în prezent, la Centrul Multifuncţional de Pregătire Schengen - Buzău.

 

Buzescu-Gardadecoasta.jpgConform datelor puse la dispoziţie de Portalul instanţelor de judecată, litigiile au fost înregistrat în zilele de 10 şi respectiv 16 mai, având obiectele „anulare act administrativ" şi „suspendare executare act administrativ", fiind înregistrate pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal. Părţile în cele două dosare sunt Gheorghe Buzescu - cu domiciliul procesual ales la cabinet avocat Doina Becuţ, reclamant şi Ministerul Administraţiei şi Internelor - Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române - Garda de Coastă, pârât. Primul dintre cele două procese este programat să înceapă pe data de 27 iunie, în timp ce litigiul privind suspendarea executării actului administrativ va începe la data de 5 iulie. De menţionat oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, ea va putea fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care va da ultimul verdict în cauză. Potrivit unor surse bine informate, comisarul Gheorghe Buzescu a ajuns la cuţite cu şefii, pentru că aceştia nu-i aprobă transferul către Garda de Coastă. Mai exact, conform aceloraşi voci, comisarul Buzescu ar fi câştigat, prin concurs, funcţia de şef Birou Control din Garda de Coastă, însă nu se poate bucura de post. Fostul locţiitor al şefului Biroului Poliţiei Rutiere Constanţa, Gheorghe Buzescu este instructor la Centrul Multifuncţional de Pregătire Schengen- Buzău. Înainte de a-şi muta locul de muncă, ofiţerul a fost şef de catedră în cadrul fostei Şcoli de Formare Iniţială şi Continuă a PersonaluluiPoliţiei de Frontieră Constanţa. Foarte interesant, comisarul Gheorghe Buzescu figurează şi în dosarul de corupţie al fostului şef de la Poliţia Transporturi Constanţa, comisarul şef Ioan Bucur. Deşi am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la cele două litigii de la comisarul Gheorghe Buzescu, acest lucru nu a fost posibil. Menţionăm că, dacă în zilele următoare, acesta ne va transmite un punct de vedere legat de procese, îl vom publica în ediţiile viitoare astfel cum a fost formulat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii