Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va plăti pentru bubele din Poliţia Constanţa ?

ro

11 Jan, 2011 00:00 2453 Marime text
bilant.jpgLa sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a avut loc, ieri, prezentarea bilanţului aferent activităţii pe anul 2010. Prezent la eveniment, chestorul de poliţie Ioan Dascălu, secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a ţinut să critice munca poliţiştilor constănţeni derulată anul trecut, spunând că cei trei inspectori şefi ai IPJ care s-au perindat la comanda inspectoratului în 2010 (comisarul-şef Aurelian Zaheu, comisarul-şef George Dorel Popa şi comisarul-şef Dumitru Catană) nu au utilizat o politică managerială coerentă. "Ar fi lipsă de fair-play să-l sancţionăm pe inspectorul şef Dumitru Catană pentru rezultatele bilanţului, ţinând cont că se află la comandă de patru luni", a mai spus chestorul de poliţie Ioan Dascălu.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor aflat ieri în sediul IPJ i-a urecheat şi pe poliţiştii de la Rutieră, care nu au acţionat în 2010 cu aceeaşi "eficienţă şi fermitate" precum în 2009. "În 2010 au fost aplicate mai puţine sancţiuni decât în 2009, iar reducerea numărului răniţilor grav din accidente rutiere se datorează doar hazardului. (...) La IPJ Constanţa nu a fost o politică managerială coerentă. Este foarte important ca inspectoratul să-şi eficientizeze activitatea. Rezultatele performanţelor IPJ nu sunt satisfăcătoare. Vom monitoriza cu atenţie cum vor fi desfăşurate activităţile la nivelul Poliţiei Judeţului Constanţa", a mai spus Dascălu, potrivit căruia ar fi "lipsă de fair-play ca inspectorul şef Dumitru Catană să fie sancţionat pentru rezultatele bilanţului, ţinând cont că acesta se află la comandă de patru luni". "Va veni şi vremea când trebuie să tragem linie şi să vedem dacă lucrurile evoluează pe o treaptă ascendentă", a mai dat asigurări secretarul de stat. Din raportul prezentat ieri reiese că a crescut numărul infracţiunilor de furt cu 35%, dar şi furturile din categoria spargerilor din locuinţe, furturile din societăţi comerciale, de autoturisme şi din autoturisme. Cu toate acestea, s-a constatat o reducere a tâlhăriilor înregistrate pe raza judeţului şi de asemenea, a numărului violurilor, cu 47%, a tâlhăriilor cu 33% şi a crescut numărul persoanelor reţinute şi arestate datorită activităţii poliţiştilor. Serviciul Criminalistic a identificat anul trecut 472 de autori de infracţiuni, 12 persoane cu identitate necunoscută şi 14 cadavre cu identitate necunoscută.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ticuta 13 May, 2011 03:37 dintre toti Popa a fost cel mai tare si cel de care toata lumea stia de frica
  • justice 11 Jan, 2011 08:46 de proxenetii din clanul bairam care se imbogatesc an de an cu milioane de euro si dau spagi grel la politie parchet nu a zis dascalu nimic? ia vedeti la abator caraiman real a vlaicu lazu-le vedem zilnic copii de 12 14 ani rapitite din camine din case -cita coruptie-dga sri dna complici bin laden conduce coruptia-e alqueda la politie procurorul gil nita catana rapotan pavel ispir anane stamate dana bogdan semiral bolat stiu -tac mafie