Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va avea pe mână Contrainformaţiile şi Securitatea de la Constanţa Posturi cheie din fostul „Doi şi-un sfert", la concurs

ro

15 Aug, 2011 00:00 3109 Marime text
cap_5.jpgPatru poliţişti constănţeni vor participa mâine, 16 august, la concursul organizat în vederea ocupării funcţiei de şef al Biroului Contrainformaţii şi Securitate din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa. Testarea va avea loc la sediul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI). Tot pe data de 16 august, tot la sediul DGIPI, vor avea loc şi alte concursuri, printre care şi cea pentru şefia Sectorului 6 - Riscuri şi ameninţări de mediu, neproliferare şi infrastructură critică, control export-import în domeniul produselor strategice. Biroul Contrainformaţii şi Securitate a rămas fără şef după ce comisarul-şef George Dorel Popa a plecat ataşat în Japonia al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Cei interesaţi de acest post trebuie să fie ofiţeri şi să îndeplinească cumulativ, următoarele condiţii: să aibă gradul minim de inspector de poliţie, să fie absolvenţi de studii superioare de lungă durată cu examen de licenţă, să deţină certificat sau autorizaţie de acces la informaţii clasificate şi să aibă doi ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează concurs. Lista nu se opreşte aici! Candidaţii trebuie să aibă doi ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, să fi obţinut în ultimii doi ani calificativul de cel puţin „Foarte bun" la evaluarea / aprecierea profesională individuală, să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi să nu fie pus la dispoziţie în condiţiile legii şi să nu fie în curs de urmărire penală. „Candidatul trebuie să nu fie în perioadă de tutelă profesională, să fie declarat «apt» din punct de vedere psihologic şi medical pentru promovare în funcţii de conducere şi să aibă o conduită morală şi profesională ireproşabilă", după cum se mai arată şi în documentele oficiale. Şefia Biroului Contrainformaţii şi Securitate din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa a devenit vacanţă după ce comisarul-şef George Dorel Popa, fostul şef al SIPI, a acceptat să plece ca ataşat în Japonia al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

sipi.jpg

Alte concursuri în aceeaşi zi

Nu este de omis faptul că, tot pe data de 16 august, tot la sediul DGIPI, vor avea loc şi alte concursuri. Altfel spus, de mâine, se va ocupa funcţia de şef al Biroului Auto şi Asigurare Misiuni din cadrul Diviziunii Management Integrat - Sectorul 3 - Management Logistic şi Proiecte, şef Sectorul 5 Contrainformaţii şi Securitate IGSU şi Arhivele Naţionale din cadrul Diviziunii Contrainformaţii şi Securitate, şef birou la Biroul Planificare Logistică şi Gestiuni din cadrul Diviziunii Management Integrat - Sectorul 3 Management Logistic şi Proiecte, şef Sectorul 6 - Riscuri şi ameninţări de mediu, neproliferare şi infrastructură critică, control export-import în domeniul produselor strategice şi şef birou la Biroul Analiză operaţională din cadrul Diviziunii Informaţii Securitate Publică, şef Sectorul 1 Contrainformaţii şi Securitate Aparat Central din cadrul Diviziunii Contrainformaţii şi Securitate, şef Sectorul 3 - Riscuri şi ameninţări în domeniul criminalităţii organizate din cadrul Diviziunii Informaţii Securitate Publică. Nu este de omis faptul că aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10 şi este declarat „admis" candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00. În cazul în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă, este declarat „admis" la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis" candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marinescu ion 17 Aug, 2011 22:09 Un post cheie in care trebuie numit un om cel putin de calibru lui Popa George. desi cred ca este foarte greu de gasit asa ceva.
  • pcr 15 Aug, 2011 08:00 vor fi numiti politic sa ne urmareasca pe noi ilegal desi au alte atributii-ii foloseste basescu si prefectul claudiu palaz ca politie politica-va veni ziua judecatii-