Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este afaceristul arestat pentru evaziune fiscală şi înşelăciune

ro

10 Dec, 2011 02:02 2205 Marime text
Un tânăr afacerist constănţean a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, după ce Tribunalul Constanţa a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Potrivit unor surse bine informate, cel în cauză ar fi Cristian Şapera, al cărui nume apare, potrivit Registrului Comerţului, în trei societăţi comerciale: Ladone 2001 Impex SRL, Electrosilva SRL şi La Sirena Marine Services SRL.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Şapera, de 26 ani, din Constanţa, în perioada 2009 - 2010, ar fi acţionat în numele unei societăţi derulând tranzacţii comerciale cu mai multe firme din Bulgaria şi din Constanţa, ce au ca obiect comerţul cu cereale şi materiale de construcţii, fără să evidenţieze operaţiunile comerciale efectuate în documentele financiar-contabile ale societăţii. „Totodată, a întocmit în mod fictiv mai multe documente financiar-fiscale, pentru a atesta în mod nereal efectuarea unor tranzacţii intracomunitare cu materiale de construcţii. Toate aceste operaţiuni comerciale le-a derulat fără să vireze la bugetul de stat TVA-ul şi impozitul pe profit aferent, cauzând astfel un prejudiciu de 943.000 de lei. De asemenea, în numele a două societăţi a achiziţionat seminţe de floarea soarelui, porumb şi îngrăşăminte chimice de la două firme din ţară, pentru plata acestora emiţând bilete la ordin şi cecuri, ce au fost refuzate la plată, pe motivul lipsei totale de disponibil în cont, cauzând în acest fel un prejudiciu de 640.000 de lei", au mai informat anchetatorii. Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune, dosarul fiind promovat în acest sens la Tribunalul Constanţa, iar magistraţii emiţând pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Trimis în judecată

După cum arătam şi mai sus, numele lui Şapera apare, cel puţin conform RECOM, în Ladone 2001 Impex SRL, Electrosilva SRL şi La Sirena Marine Services SRL. Vrajitorul.eu arată că SC Electrosilva SRL are sediul pe strada Dispensarului, număr 6, Constanţa şi are ca obiect de activitate „comerţ cu ridicata al echipamentelor şi furniturilor de fierărie pentru instalaţii sanitare şi de încălzire". Conform Monitorului Oficial nr. 1893/2011 s-a retras din funcţia de administrator Adina Duţu şi s-a numit administrator pe perioada nelimitată Cristian Şapera. La Sirena Marine Services SRL are sediul pe strada Belşugului, din municipiul Constanţa. Monitorul Oficial 1746/ 2010 arată că SC La Sirena Marine Services SRL a fost fondată de către Cristian Şapera, cu obiect de activitate „Comerţ cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului". Foarte interesant, Cristian Şapera are calitatea de inculpat, la fel şi SC La Sirena Marine Services SRL, în dosarul cu numărul unic 11045/118/2011 aflat pe rolul Tribunalului Constanţa. Cauza fost înregistrată pe data de 5 august 2010 având ca obiect „infracţiuni de evaziune fiscală". Următorul termen a fost fixat de judecători pentru data de 27 ianuarie 2012, pentru audierea martorilor din lucrări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii