Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine are cruce în Mamaia Adrian Brotac, patron de cazino, George Parteca, fiul unui patron de hotel, şi George Gociman, fiul şefului de la Sunquest

ro

26 Jul, 2012 01:00 18574 Marime text
cap_2.jpg„Păcat, mare păcat! Te uiţi la ei... atât de tineri... aveau toată viaţa înainte şi Dumnezeu i-a luat prea repede de lângă familie şi prieteni! Asta te face să te gândeşti că viata este mult prea scurtă şi nu merită să ţii supărare pe nimeni pentru că poate nu o sa-l mai vezi niciodată şi o să te gândeşti mereu că nu trebuia să vă despărţiţi aşa..."

George Gabriel Gociman, fiul patronului clubului Sunquest, Anca Otilia Matei, fiica unui poliţist de la Frontieră, George Parteca, fiul proprietarului hotelului Del Mar, şi Adrian Petrişor Brotac, patronul unui cazino din Craiova, au avut un sfârşit comun. Toţi şi-au găsit sfârşitul în staţiunea Mamaia, alături de alţi prieteni. În prezent, familiile şi apropiaţii celor decedaţi în staţiune vin în locurile în care şi-au pierdut copiii, surorile ori fraţii, aprind o lumânare şi, în semn de iubire veşnică, ating crucile celor dragi. În continuare, ZIUA de Constanţa prezintă cele mai dramatice accidente rutiere soldate cu morţi, răniţi grav şi importante pagube materiale

La jumătatea lunii februarie 2007, mai exact pe data de 18, George Gabriel Gociman, fiul patronului clubului Sunquest din Mamaia, a condus un autoturism de lux, marca Porsche, model Cayenne, pe raza staţiunii. La un moment dat, şoferul a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi s-a lovit de un copac. În urma impactului deosebit de puternic, pomul a fost pus la pământ, iar maşina luat foc. Ulterior, şoferul, George Gabriel Gociman, Anca Otilia Matei, fiica unui poliţist de la Frontieră, pasageră pe scaunul din dreapta faţă, Paul Ştefan Ivănuş şi Irina Suzana Stanciu, pasageri pe bancheta din spate, au decedat. Acest accident a fost catalogat drept cel mai grav din ultimii 25 de ani înregistrat în Mamaia. În continuare, apropiaţii celor decedaţi în accident postează pe Internet mesaje în memoria tinerilor. Spre exemplu, Florin este de părere că „pentru un om, cea mai mare nenorocire pe care o poate avea în viaţa lui este să-şi îngroape propriul copil". O altă persoană spune că „Dumnezeu i-a luat prea repede de lângă familie şi prieteni!". „Păcat, mare păcat! Te uiţi la ei... atât de tineri... aveau toată viaţa înainte şi asta te face să te gândeşti că viaţa este mult prea scurtă şi nu merită să ţii supărare pe nimeni pentru că poate nu o sa-l mai vezi niciodată şi o să te gândeşti mereu că nu trebuia să vă despărţiţi aşa...", se mai arată în mesaj. Câteva luni mai târziu după această tragedie, moartea a lovit din nou.

Încă trei...

În seara zilei de 27 spre 28 noiembrie 2007, în jurul orei 02.30, deşi consumase alcool înainte de a pleca la drum, Elena Purdel a condus un automobil marca Range Rover, pe raza staţiunii Mamaia. În momentul în care a ajuns în dreptul unităţii hoteliere Scandinavia, şoferiţa a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens, după care a lovit în plin un stâlp. În urma impactului, Alexandru Marin, de 19 ani, din Tulcea, şi Daniel Vasile Panait, de 20 de ani, din Călăraşi, doi dintre pasagerii din maşină, care stăteau unul în braţele celuilalt pe locul din dreapta spate şi-au pierdut viaţa. Acelaşi destin l-a avut şi Alexandru Păun Ivan, un alt pasager, care a decedat patru zile mai târziu, la Spitalul Militar.

Tot în Porche

cruci_-_monument_porsche_4.jpg

Un alt eveniment rutier înregistrat în Mamaia, în urma căruia şi-a pierdut viaţa un tânăr, a avut loc anul acesta, pe data de 2 ianuarie, ora 04.00. George Parteca, de 24 de ani, din Constanţa, fiul proprietarului hotelului Del Mar din staţiunea Mamaia, a condus un autoturism de lux marca Porsche, model 977, auto primit cadou, la majorat. În momentul în care a ajuns în zona unui club, din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public, după care s-a răsturnat şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto, care, potrivit medicilor legişti, băuse înainte de ase urca la volan, rezultatul alcoolemiei fiind de 1,70 grame la mie. În dimineaţa zilei de 22 iulie, Adrian Petrişor Brotac, de 30 de ani, din Craiova, a condus un automobil marca Porsche, model Carrera, recent înmatriculat, pe DC 86, dinspre Mamaia către Năvodari. Într-o curbă, bărbatul a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi s-a lovit de un stâlp, pe care l-a doborât. În urma impactului, Adrian Petrişor Brotac a decedat. Elian-Florin Tudor, pasager pe locul din dreapta faţă, Georgiana Gingăraş, de 27 de ani, şi Ligia Gingăraş, de 24 de ani, ambele din judeţul Argeş, pasagere pe bancheta din spate, s-au ales cu răni superficiale. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Adrian Petrişor Brotac deţinea SC Luky Frog SRL (broasca norocoasă). Obiectul de activitate al firmei este „Jocuri de noroc şi pariuri" şi are nici mai mult nici mai puţin de 111 puncte de lucru, în timp ce Elian-Florin Tudor a fondat la jumătatea lui 2009 SC El-Young Impex SRL. Georgiana Gingăraş este fiica fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Georgiu Gingăraş, preşedinte al UNPR Argeş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • R. 07 Aug, 2012 17:38 Suflete asa tinere merita cel putin in moarte un pic de respect. Viata tot viata este, chiar daca o arunci la mare viteza pe o sosea. Nu este o masina de face prostia, si de betivi e plina Romania, si nu toti se invart in Porsche omorand si omorandu-se.
  • hmm... 26 Jul, 2012 06:48 hmmm... dar de ce nu scrieti si de "prostimea" uscisa de cei ce conduc astfel de masini? de ce nu scrieti de faptul ca media de varsta a ucigasilor cu masini de lux, prea puternice pentru nivelul de inteligenta al soferilor, este undeva intre 18 si 30 de ani? imbecili, betivi, drogati, etc...