Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci poliţiştii, eliberaţi dintr-un foc Câţi au fost şi câţi au mai rămas în dosarul „Mafia din Portul Constanţa"

ro

24 Apr, 2012 00:00 2417 Marime text
mafia-Portperchezitii.jpg„În alte situaţii, potrivit probatoriului administrat a rezultat că, unii inculpaţi, agenţi de poliţie şi agenţi de pază, au pus la dispoziţia celor care sustrăgeau bunuri, sigilii de mai multe tipuri, toate cu regim special"

Dosarul „Mafia din Portul Constanţa" s-a subţiat! Astfel, dacă la data de 20 martie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat, magistraţilor arestarea preventivă pentru o durată de 29 zile a unui număr de 20 de inculpaţi (printre care se aflau şi şapte poliţişti), azi, în celulele de arest al Poliţiei nu se mai găsesc decât 13 inculpaţi, civili, agenţi de pază, dar şi doi poliţişti. Zilele trecute, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive pentru poliţiştii Iuliu Cosmin Buştiuc, Cristian Badea, Emil Boghiu, Cristian Moşoiu, Alex Tiberiu Neacşu şi pentru civilii Giorgian Ştefan Poenaru şi Ciprian Stoica cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. „Oamenii legii" mai sus precizaţi nu au voie să vorbească între ei şi nici să poarte arme.

Mai mult decât atât, Curtea de Apel Constanţa a mai hotărât ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localităţile de domiciliu, cei cinci poliţişti să fie obligaţi să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să se prezinte la organul de poliţie din raza teritorială unde locuiesc, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. Tot instanţa de judecată a decis ca oamenii legii încătuşaţi şi eliberaţi din dosarul „Mafia din Portul Constanţa" să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme, să nu se apropie de părţile vătămate, învinuiţii, inculpaţii şi martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect. Curtea de Apel a pus în atenţia lucrătorilor de poliţie scoşi de după gratii că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, se va lua faţă de aceştia măsura arestării preventive. După cum menţionam mai sus, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Constanţa au mai rămas doi poliţişti, respectiv Silviu Florian Ghica şi Demirel Cadîr, ambii agenţi de poliţie. De asemenea, în spatele gratiilor se mai află, Simona Andrei, (agent de pază), Marian Cristian Dumitru, (agent de pază), Vasile Bulgaru (agent de pază), Carmil Sipoş. Daniel Dumitru Corîciu, Dumitru Ionuţ Arotăriţei, Marcel Crăciun, Dorel Iulian Munteanu, Constantin Acozmulesei, Ştefan Giorgian Poenaru, Mihai Fânariu, Andrei Dănuţ Botez şi Ciprian Stoica.

Ce se spune oficial

Conform unei informări, din probele administrate în cauză a rezultat că, în perioada noiembrie 2011 - februarie 2012, inculpaţii (dintre care cinci agenţi de poliţie la Serviciul Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, un agent de poliţie al Grupului de Nave Constanţa, un agent de poliţie la Secţia 5 Poliţie Constanţa, trei agenţi de pază de la o societate de pază) au sprijinit sustragerile din zona Portului Constanţa comise de mai multe persoane (dintre care şapte au format obiectul propunerii de arestare preventivă) care s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni. „În alte situaţii, potrivit probatoriului administrat a rezultat că, unii inculpaţi, agenţi de poliţie şi agenţi de pază, au pus la dispoziţia celor care sustrăgeau bunuri, sigilii de mai multe tipuri, toate cu regim special, pentru a masca urmele efracţiei vagoanelor şi pentru a îndepărta momentul constatării", au mai arătat organele de anchetă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii