Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune avocatul Şeful CJC, dat în urmărire naţională

ro

25 Jun, 2014 00:00 999 Marime text
La scurt timp după ce judecătoarea Luisa Caragaţă, din  cadrul Tribunalului Bucureşti, i-a înlocuit măsura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), ar fi fost emis un mandat de urmărire naţională.
 
Având în vederea că şeful CJC se află în Statele Unite ale Americii, surse citate de mediafax.ro susţin că, în scurt timp, judecătorii vor dispune emiterea unui mandat de urmărire internaţională. Marius Mocanu, avocatului şefului CJC, a declarat, pentru mediafax.ro, că Nicuşor Constantinescu este în SUA, într-un aşezământ paramedical, care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul. „Niciodată nu am susţinut faptul că ar fi internat non-stop în clinică, pacientul fiind internat cu ocazia efectuării operaţiei, precum şi în două rânduri, când starea sa de sănătate s-a agravat. Aceasta este procedura medicală standard în SUA, mai ales în cazul pacienţilor nerezidenţi. Aceste informaţii şi dovezi au fost prezentate şi DNA, şi judecătorului”, a mai susţinut avocatul Mocanu, conform sursei mai sus citate.
 
După cum menţionam şi în ediţiile trecute, pe data de 25 aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.  

Pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată şi de procurorii DNA din Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii