Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce şi-a notat Radu Nemeş în jurnal cât timp a stat ascuns în SUA (rechizitoriu)

ro

27 Feb, 2015 00:00 4038 Marime text


Radu Nemeş, judecat alături de Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, de Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, dar şi de câţiva afacerişti constănţeni, a avut un jurnal în perioada în care a stat ascuns în SUA.

 
Informaţia a apărut în evz.ro, iar potrivit sursei, Nemeş şi-a „trecut pe hârtie toate planurile sale de viitor, afacerile ascunse din Dubai şi SUA, şi datele confidenţiale din bănci şi off-shore-uri“. „«Să o aduc pe Izabela și pe Maria Theodora în Yelm, lângă mine, să devenim o familie. Să anuleze ordonanţa Izei și mandatul meu şi al Dianei, fără să fim arestaţi nici în America, nici în România» (...) Rugăciunile sale, notate în jurnal, erau pentru anularea anchetei DNA, să scape de problema FBI- ului şi a Fiscului din SUA. «Să vând barca la cel mai bun preţ, să urce cotaţia aurului cât mai mult (peste 1.800). Să recuperez toţi banii şi bunurile (lichidate şi transferate în bani) din România, Dubai şi să le aduc în America“, mai scria Nemeş, conform sursei anterior menţionate. Radu Nemeş este acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie că ar fi coordonatorul unui grup infracţional organizat care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 56 de milioane de euro.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă, Florin Dan Secăreanu şi alţii. Prejudiciu, 56 de milioane de euro (document) 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ami 27 Feb, 2015 20:10 Daca sucesti bine codul cu normele de atunci, nu rezulta nici o frauda cand acciza s-a platit mica in loc de mare ! Minunea era acolo in lege.S-a luat doar comision legal pe consultantă fiscala. Succes