Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogatu, Baaklini, Chebuţiu şi Preda au scăpat, până la anul Judecătorii din Bucureşti nu vor să-i mai vadă pe inculpaţii din dosarul UCM Reşiţa

ro

05 Dec, 2012 01:23 2579 Marime text
UCM_Resita-said_baaklini.jpgEugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi afaceristul sirian Said Baaklini nu vor mai merge, anul acesta, la Judecătoria Sectorului 1. Decizia îl mai vizează pe Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, dar şi pe Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa.

În urmă cu scurt timp, magistraţii din capitală au decis continuarea procesului penal la data de 14 ianuarie 2013. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie spun că în sarcina lui Said Baaklini au fost reţinute infracţiunile de tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior.

ucm_resita_judecatoria_sectorului_1.jpg Asta în timp ce Chebuţiu este acuzat de complicitate la tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior. Preda este bănuit de complicitate la tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior. Asta în timp ce în sarcina lui Eugen Bogatu s-a reţinut favorizarea infractorului şi intermediere de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are obligaţia de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natură de a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii