Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:36 21 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea omului care va conduce procurorii din două judeţe Gigi Valentin Ştefan, de ieri, noul „general“ al Dobrogei (documente)

ro

24 Jun, 2016 00:00 6623 Marime text
 

Dobrogea are un nou procuror general! Magistratul Gigi Valentin Ştefan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a câştigat concursul pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, cu media 9,45. Contracandidatul său, magistratul Gigel Marian Alexandru, a obţinut media 8,00. Noul procuror general îşi va lua în primire funcţia începând cu data de 15 iulie.
 
Concursul pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa s-a încheiat, iar noul şef al procurorilor din Dobrogea este magistratul Gigi Valentin Ştefan. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa are în subordine toate unităţile de parchet de pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea.
 
Potrivit informaţiilor oficiale, magistratul a fost notat cu 9,71 la proiectul de management şi 9,20 la testarea scrisă, media finală fiind 9,45. Contracandidatul său, magistratul Gigel Marian Alexandru, a fost notat cu 8 la toate probele. În cadrul concursului, urmează validarea rezultatelor, iar noile funcţii vor putea fi ocupate începând cu data de 15 iulie.
 
Până la momentul acela, funcţia de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Constanţa este asigurată de magistratul Raluca Georgeta Ceauşu, delegată pe acest post până la mijlocul lunii viitoare. De menţionat că, tot în cadrul concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, magistratul Gabriela Rugea a candidat pentru funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, obţinând media 7,45, după ce a fost notată cu 9,10 la proiect şi 5,80 la testarea scrisă, iar magistratul Viorel Gabriel Teliceanu s-a înscris pentru scaunul de adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, fiind notat cu 9,02 la proiect şi 7,40 la scris, media finală fiind 8,21.
 
Revenind la noul procuror general al Constanţei, este de menţionat că magistratul Gigi Valentin Ştefan a fost, pe rând, prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Constanţa, iar apoi al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere a magistratului, completată la data de 11 iunie 2015 şi actualizată la data de 23.05.2016, procurorul deţine un teren agricol în comuna Ciocăneşti din judeţul Călăraşi. Concret, este vorba despre o moştenire obţinută în anul 1990, suprafaţa terenului fiind de 0,87 hectare. Totodată, magistratul deţine un apartament în Constanţa, în suprafaţă de 119 metri pătraţi, cumpărat în 2004. În ceea ce priveşte drepturile salariale, magistratul a obţinut suma de 175.843 de lei în 2014, de la Parchetul de pe lângă Tribunal, iar soţia sa a realizat un venit de 17.500 de lei, lucrând la firma SC Timex Surveyors SRL Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii