Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avalansa de accidente in mediul urban, de patru ori mai multe decat in rural

ro

31 Jul, 2010 00:00 1739 Marime text

rutiera_politist.jpgServiciul Poliţiei Rutiere Constanţa şi-a contabilizat activitatea aferentă acestei luni. Astfel, conform raportului, în fiecare week-end, la malul mării au sosit aproximativ 210.000 de turişti, dintre care 160.0000 declaraţi, majoritatea utilizând maşinile personale ca principal mijloc de transport. În această lună au fost înregistrate 14 accidente grave soldate cu 3 morţi şi 11 răniţi grav. În timp ce municipiul Constanţa se menţine la acelaşi nivel ca şi anul trecut, numărul accidentelor a crescut pe DN 3, Constanţa - Ostrov, în timp lucrurile s-au mai potolit pe DN 39, Constanţa - Mangalia.

Comisarul Tudorel Dogaru, şeful Biroului Accidente din cadrul SPR Constanţa, a precizat că, la plecarea turiştilor, principalele drumuri de acces către/dinspre judeţul Constanţa sunt solicitate aproape la maximum, iar intervenţia poliţiştilor se realizează şi prin devierea fluxului de trafic şi pe drumuri judeţene. Comisarul Tudorel Dogaru a mai menţionat că în luna iulie a acestui an au fost înregistrate 14 accidente grave soldate cu 3 morţi şi 11 răniţi grav. „Dacă ne referim la accidente per total, inclusiv cele uşoare, se constată o creştere faţă de acelaşi interval al anului trecu, în sensul că luna aceasta au fost 134, mai mult cu 19 faţă de iulie 2009. Evenimentele rutiere din ultimele patru săptămâni au produs 152 de victime, dintre care 14 sunt grave“, a mai arătat şeful Biroului Accidente. Tot potrivit acestuia, municipiul Constanţa se menţine la acelaşi nivel ca şi anul trecut, numărul accidentelor din luna iulie fiind 61. Din statistica oamenilor legii mai reiese că cele mai multe accidente s-au produs în mediul urban, respectiv 86, pe când în rural au fost doar 20. „Ca şi repartizare a accidentelor pe drumuri, creşteri s-au înregistrat pe DN 3, Constanţa - Ostrov. (...) În ceea ce priveşte cauzele de producere a evenimentelor rutiere pot spune că anul acesta înregistrăm: neacordare de prioritate vehicule - 25%, conducere imprudentă - 15 %, nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers - 10 %, faţă de anul trecut când cauzele erau: conducere imprudentă - 15 %, neacordare de prioritate vehicule - 10 % şi indisciplină pietonală - 10 %. O să începem acţiuni şi pe acordare de prioritate vehicule“, a mai declarat Dogaru. Luna aceasta, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa au reţinut 52 de permise şi 86 de certificate. De asemenea, rutieriştii au mai aplicat, în ultimele săptămâni, 3.386 de sancţiuni contravenţionale, 563 de pietoni au fost amendaţi pentru că au traversat prin loc nepermis şi alţi 408 şoferi pentru că au depăşit viteza regulamentară. Şeful Biroului Accidente din cadrul Poliţiei Rutiere de la malul mării conchide precizând că, luna aceasta, doar pe raza municipiului au fost aplicate nu mai puţin de 10.548 de sancţiuni contravenţionale, mai mult cu 4.481 faţă de acelaşi interval de timp al anului trecut.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pitbull 31 Jul, 2010 18:52 Numar mare de acciente? Pai, este normal. In Cta nu mai exista politie rutiera, ci politie pietonala. Agentii din Cta, de la circulatie sunt obligati sa sanctioneze numai pietoni, cate 15-20 pe tura si nu au voie sa opreasca masini ca sa nu-i sune telefoanele sefului si acesta sa fie obligat sa i sune pe agenti. Nu de alta, dar Sipi si Dga nu au voie sa deranjeze Parchetul cu inregistrarile sefului ...