Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au vazut moartea cu ochii Vacanta a cinci turisti, spulberata de masina afaceristului Chiparu (galerie foto)

ro

05 Aug, 2010 00:00 7218 Marime text
accident_init.jpgÎn acest moment, cinci tineri din Timişoara regretă enorm faptul că au venit să-şi petreacă vacanţa la malul mării. Maşina acestora a fost implicată într-un accident rutier provocat de un şofer neatent. Acesta din urmă se afla la volanul uneia dintre maşinile societăţii comerciale Briza Mării Negre SRL, unitate condusă de Dănuţ Chiparu, fostul candidat al PRM - Organizaţia Eforie pentru postul de edil. Turiştii nu mai pot pleca din Constanţa din cauza faptului că motorul maşinii le-a fost furat, iar şoferul vinovat nu vrea să le dea asigurarea.

Un accident rutier produs în urmă cu două seri pe raza localităţii Eforie Nord a degenerat într-un scandal monstru. Una dintre părţile implicate în eveniment susţine că a fost ameninţată de poliţistul Victor Livanov, care ar fi „sfătuit-o“ să nu meargă să depună plângere pentru că se poate alege şi ea cu dosar penal. Şoferul vinovat de producerea accidentului, Alexandru Traian, refuză să-i dea asigurarea celuilalt conducător auto pe considerentul că acesta din urmă ar avea şi el o parte din vină pentru că a efectuat o manevră de depăşire. Automobilul condus de Traian se află în proprietatea societăţii comerciale Briza Mării Negre SRL, unitate condusă de Dănuţ Chiparu şi de cetăţeanul german Markus Schroder. Menţinând aria de referire asupra lui Chiparu, putem spune că în 2008 a fost propus de Organizaţia Eforie a PRM să candideze pentru funcţia de primar.

În urma efectuării cercetărilor, lucrătorii Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa au stabilit că Alexandru Traian, de 59 de ani, din Techirghiol, a condus în urmă cu două seri un automobil marca Dacia 1304, cu numerele de înmatriculare CT 04 JMC, pe strada 23 August, în Eforie Nord. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu drumul naţional 39, din cauza faptului că nu a respectat semnificaţia indicatorului „Oprire“, a pătruns în intersecţie şi a lovit în plin Volkswagen-ul condus de Alina Lavinia Moruz, de 21 de ani, din Timişoara. În urma impactului deosebit de puternic, automobilul VW a fost proiectat într-un copac, după care s-a oprit pe trotuarul unui bloc situat în imediata apropiere. Ca prin minune, niciun pieton nu se afla în zonă. Alături de Alina Lavinia Moruz, în Volkswagen se mai aflau patru tineri, o fată şi trei băieţi, care au ieşit prin uşile laterale din spate ale maşinii. La faţa locului au sosit atât poliţiştii cât şi medicii de la Ambulanţă.

Şoferiţa spune că a fost ameninţată

„M-au pus (n.r. poliţiştii) să declar cum s-a întâmplat, eram în stare de şoc. Poliţistul Victor Livanov mi-a spus că ar fi mai bine să nu depun plângere pentru că am să mă aleg şi eu cu dosar“, a declarat Alina Lavinia Moruz. Automobilul condus de tânără nu a fost mişcat, motiv pentru care în seara producerii accidentului a rămas proptit în bloc. Aproape de miezul nopţii, patru tineri din Bucureşti au furat mai multe piese importante ale maşinii. Un tânăr care a observat acţiunea celor cinci a încercat să-i oprească, însă, din nefericire pentru el, a primit o bătaie cruntă. Ieri, Alina Lavinia Moruz s-a întors la locul accidentului, iar când şi-a văzut maşina prădată de hoţi a fost la un pas de a leşina. Necazurile pentru cea care venise la malul mării să se distreze alături de prieteni nu se opresc aici. Alexandru Traian nu vrea nici în ruptul capului să-i dea asigurarea tinerei pentru a-şi putea repara automobilul. Conform procesului-verbal numărul 6844781 întocmit de Victor Livanov, Traian spune că o parte din vină o are şi Alina Lavinia Moruz, deoarece efectuase o manevră de depăşire. Oamenii legii l-au testat cu aparatul Drager pe şoferul Daciei, testul fiind negativ. Oficialii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa au declanşat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care a avut loc tamponarea, dar şi dacă spusele tinerei turiste sunt adevărate sau nu.

Dacia se află în proprietatea SC Briza Mării Negre SRL

Automobil marca Dacia, model 1304, se află în proprietatea societăţii comerciale Briza Mării Negre din Eforie Nord. Şefii acestei societăţi, care are ca obiect de activitate restaurante, sunt Dănuţ Chiparu şi cetăţeanul german Markus Schroder. Cei doi afacerişti deţin nici mai mult nici mai puţin decât şapte puncte de lucru, majoritatea fiind pe raza localităţii Eforie Nord. Conform bilanţului, SC Briza Mării Negre SRL a avut în 2007 o cifră de afaceri de 4.694.367 lei şi un profit brut de 199751 lei. În 2008, Dănuţ Chiparu a raportat o cifră de afaceri 5.105.803 lei şi un profit de 648.933 lei. În 2009, numărul angajaţilor a fost redus la 24, de la 46 în 2007, cifra de afaceri situându-se la 4.367.443 lei, iar profitul la 268.004 lei. De precizat că Dănuţ Chiparu mai figurează, alături de mama sa, Eugenia Chiparu, şi în Danimar Tur SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Martor 06 Aug, 2010 18:36 E clar ca nu se poate pune problema solutionarii prin constat amiabil (www.constatulamiabil.ro)...
  • Baba Novac 05 Aug, 2010 23:46 Eu nu inteleg o treaba! Daca imbecilul care a condus Dacia papuc avea semnul "STOP" adica era obligat sa opreasca, ce mai face atatea tertipuri ca vezi doamne VW-ul s-a angajat in depasire si are o parte din vina. Nu a oprit la "STOP" e in totalitate vinovat. Si politistul de ce a sfatuit-o pe conducatoarea auto sa nu depuna plangere? Are de protejat pe cineva anume?
  • coolman 05 Aug, 2010 09:22 Daca cu 46 de angajati avea o cifră de afaceri 5.105.803 lei si profit de 648.933 lei atunci cum se face ca , cu 24 de angajati si o cifra aprox identica (4.367.443 lei) face acum un profit de aproape 3 ori mai mica - 268.004 lei. Clar evaziune.