Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambulantierul Memet Demirel, la mana doctorilor de la INML

ro

21 Jul, 2010 01:04 2307 Marime text

cap_4.jpgDacă şefii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Constanţa au finalizat ancheta internă demarată în urma accidentului rutier produs la începutul acestei luni, când o femeie s-a ales cu răni în zona feţei după ce s-a lovit de aparatele medicale din ambulanţa care o transportata la spital, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cercetarea rutieriştilor. De altfel, în timp ce asistenta, care ar fi trebuit s-o lege pe pacientă de targă, a „scăpat" cu o sancţiune de 10 % din salariu timp de trei luni, şoferul, Memet Demirel, care s-a ales şi el cu salariul diminuat, poate ajunge în spatele gratiilor, după cum susţin şi oamenii legii.

Oficialii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa, care i-au interzis, momentan, ambulanţierului să mai conducă, afirmă că acesta poate primi o pedeapsă de la 1 la 5 ani pentru că a consumat alcool după producerea unui accident rutier şi de la 2 la 7 ani pentru faptul că a părăsit locul accidentului fără a avea acceptul oamenilor legii. Memet Demirel, prin intermediul unui avocat, a încercat să-şi recupereze permisul, însă rutieriştii nici n-au vrut să audă de pretenţiile acestuia. „Doar instanţa de judecată, ori procurorul, poate dispune înapoierea permisului. (...) Procesul va fi de durată. Medicii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) Mina Minovici vor stabili dacă bărbatul a consumat alcool înainte ori după producerea accidentului", au mai arătat oamenii legii. Amintim că Demirela condus o ambulanţă către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, iar în momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada I.G. Duca, şoferul a frânat brusc, moment în care pacienta, Georgeta Năstasă, în vârstă de 60 de ani, a căzut, lovindu-se cu capul de aparatura medicală. Demirel şi asistenta medicală şi-au văzut de drum, „uitând" să anunţe evenimentul.

Conducătorul ambulanţei este cercetat pentru vătămare corporală, părăsirea locului accidentului fără aprobarea poliţiştilor, precum şi pentru consum de alcool după producerea unui accident rutier cu victimă. După ce a fost testat, rutieriştii au descoperit că şoferul ambulanţei avea o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii