Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acestea sunt afacerile lui Cartoafă, jefuit de 500 de milioane în plină criză

ro

17 Jan, 2011 02:04 5083 Marime text
Casa afaceristului constănţean Mihai Marian Cartoafă a fost spartă, în urmă cu două seri, de mai mulţi indivizi. Hoţii au reuşit să fure bijuterii şi alte bunuri în valoare de 50.000 lei. Registrul Comerţului arată că Mihai Marian Cartoafă figurează în societăţile comerciale Nacon Invest SRL şi Nacon SRL, ambele având ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale" precum şi cifre de afaceri care sfidează criza.

Lucrătorii Secţiei 1 de Poliţie Constanţa au fost anunţaţi, în urmă cu două seri, referitor la faptul că un grup de indivizi a intrat într-un imobil situat pe strada Nicolae Grigorescu, însă au fugit când au dat nas în nas cu proprietarii. La scurt timp după ce au fost sesizaţi poliţiştii, mai mulţi cetăţeni au reuşit să-l imobilizeze pe Lapte Sinan, de 28 de ani, din Hârşova, asupra sa fiind găsite trei mănuşi din material textil. „În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că patru persoane au pătruns în locuinţa menţionată, iar datorită sistemului de alarmă care s-a declanşat şi a alertat proprietarul, care a sosit la faţa locului, suspecţii au părăsit imobilul, reuşind să sustragă bunuri (bijuterii şi alte bunuri) în valoare de 50.000 de lei. Pe parcursul cercetărilor efectuate, în baza probatoriului administrat până la acest moment, faţă de Sinan a fost luată măsura reţinerii pe o perioada de 24 ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente şi ulterior instanţei de judecată cu propunere de arestare, pentru tentativă la infracţiunea de furt calificat", au mai spus ieri oficialii Poliţiei Judeţului Constanţa. Casa „vizitată" de hoţi aparţine afaceristului Mihai Marian Cartoafă, în vârstă de 66 de ani, din Constanţa, care administrează societatea comercială Nacon SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, pe strada A.D. Xenopol. Registrul Comerţului arată că în SC Nacon SRL figurează şi Constanţa Margareta Cartoafă. Firma are un capital social subscris în valoare de 38.740 de lei şi 15.000 de dolari.

Firme aproape identice

Nacon SRL are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale", nu are sucursale ori subunităţi şi nici sedii secundare. În 2007, firma a avut 33 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 1.806.459 de lei, profitul brut fiind de 286.402 de lei. Pentru anul 2008, SC Nacon SRL nu are depuse datele de bilanţ, însă în 2009, cu 16 angajaţi, a raportat o cifră de afaceri de 523.832 de lei şi 0 lei ca profit brut. Tot pe numele acestei firme, Mihai Marian Cartoafă a contractat un credit de la unitatea bancară Emporiki Bank România - Sucursala Constanţa în valoare de 300.000 de lei. Acelaşi Mihai Marian Cartoafă apare şi în SC Nacon Invest SRL, unitate comercială având sediul tot pe strada A.D. Xenopol, din municipiul Constanţa, şi ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale". Unitatea este administrată de Ovidiu Cartoafă, în vârstă de 35 de ani, şi îi are ca asociaţi pe: Mihai Marian Cartoafă, Constanţa Margareta Cartoafă, Mihai Cartoafă şi Raluca Cartoafă. În 2007, având trei angajaţi, SC Nacon Invest SRL a raportat o cifră de afaceri de 155.425 de lei şi un profit brut de 11.066 de lei. Precum SC Nacon SRL, nici Nacon Invest nu are depuse datele de bilanţ pentru 2008. În 2009, cu cinci salariaţi, Nacon Invest a înregistrat un profit brut de 25.575 de lei şi o cifră de afaceri de 1.706.206 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii