Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

100 de vameşi din Constanţa nu pot susţine examenul de promovare

ro

22 Dec, 2012 00:00 3254 Marime text
03_Vama_-_control_container.jpgOficialii Sindicatului „Pro Lex" la Guvernul României arată că, după presiuni repetate, Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Autoritatea Naţională a Vămilor au programat examenul de promovare în gradul profesional al celor 800 de angajaţi ai autorităţii vamale.

Testarea a fost stabilită în perioada 21 - 27 decembrie, însă mult aşteptatul eveniment nu a mai avut loc. „Mulţi angajaţi îndeplineau condiţiile de promovare de ani de zile şi amânarea examenului fără vreo justificare temeinică nu reprezintă decât o altă metodă a statului de a nu le acorda drepturile profesionale şi salariale cuvenite. Celor din provincie, vestea amânării examenului, cu o seară înainte de data stabilită, le-a produs şi pagube materiale, constând în contravaloarea transportului şi cazării. Deşi nu s-a oferit o explicaţie oficială, din informaţiile pe care le avem, motivul real al amânării îl constituie componenţa comisiilor de examinare", se mai arată într-o informare a celor de la „Pro Lex".

Contactat telefonic, Negoiţă Voinea, vicepreşedintele sindicatului, susţine că, cel mai probabil, se va reface procedura de organizare a examenului de promovare. De la Constanţa, numărul lucrătorilor vamali afectaţi de amânare este de aproape 100. Examenul de promovare în gradul profesional ar putea avea loc la jumătatea lunii ianuarie 2013.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii