Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA de Constanța, la 20 de ani de activitate. Un elogiu adus jurnalistului de ieri și de mâine

ro

20 Nov, 2020 00:00 3576 Marime text
 
  • 20 noiembrie, anul 2020, ZIUA de Constanța atinge vârsta maturității - 20 de ani!
 
Cotidianul ZIUA de Constanța își lasă amprenta în istorie prin aportul adus puterii cuvântului. Că au fost scrise ce se dorea să se audă, dar mai ales ce nu s-a dorit să se audă, maturitatea atinsă la 20 de ani este dovedită prin campaniile lansate și întărite de-a lungul aniilor.
 
Fie că vorbim de anchete jurnalistice, de campanii pe domeniul cultură, de proiecte care au mers dincolo de hârtia printată sau pixelii de pe monitor, jurnalistul este cel care a întărit forța entității ZIUA de Constanța.
 
Charles-Louis Havas, Joseph Pulitzer, Anders Bording, William Randolph Hearst – nu este o simplă înșiruire de nume, ci vorbim de oameni care au influențat jurnalismul de-a lungul timpului. Iar lista nu ar încăpea pe nicio pagina de ziar, pe niciun ecran de televiziune sau pe niciun website. Nici măcar un prezentator de radio nu ar avea destulă respirație pentru a rosti numele jurnaliștilor din istoria mondială.
 
Totuși, toți jurnaliștii din lume și toți jurnaliștii care au trecut prin familia ZIUA de Constanța sunt legați între ei. Ne leagă pasiunea, ne leagă dăruirea, ne leagă chiar și curiozitatea. A fi jurnalist nu reprezintă un program de opt ore la un birou. Înseamnă dăruire, înseamnă un stil de viață și înseamnă o luptă continuă cu sinele de a putea diferenția corectul de greșit.
 
Am dăruit cititorului nostru un rol aparte – l-am făcut canal de informare și de educare. I-am oferit campanii prin care au redescoperit frumoasa Dobroge. I-am adus informația scrisă de strămoșii noștri la un click distanță – Biblioteca Virtuală. Când alte entități descopereau termenul de digitalizare, noi am pus piciorul în prag și am oferit cultură cititorilor.
 
Cel mai important rol al unui jurnalist este să continue să aducă un aport la cufărul de informații. Fie că notăm pe un carnețel, că tastăm la o mașină de scris sau că transmitem o informație pe rețelele de socializare.
 
Jurnalistul este precum o albină ageră care are grijă de un câmp de flori. Iar cum poate fi o informație întârită? Simplu! Mai multe albine lucrează concomitent, natural, fără să se cunoască pentru a oferi un tablou spectaculos naturii.
 
20 de ani de ZIUA de Constanța a însemnat o maturizare a entității, prin zecile și sutele de albinuțe care prin fiecare literă redactată la un material, au îngrijit câmpul informațional al cititorului.
 
Promisiunea noastră este următoarea: vom continua să muncim pentru cititori. Vom scrie în continuare pentru a menține fructoase domenii care au fost lăsate într-un sertar prăfuit de alte entități. Vom menține vie ideologia jurnalistului așa cum am respectat-o pe cea a înaintașilor noștri și o vom respecta pe cea a urmașilor noștri!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii