Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Pensiile speciale nesimţite şi salariul minim pe economie

ro

22 Apr, 2015 00:00 2301 Marime text
Parlamentarii vor pensii speciale. Proiectul de lege a fost depus în urmă cu o săptămână, după ce iniţiatorii au strâns 256 de semnături pentru susţinerea lui atât din arcul majorităţii guvernamentale, cât şi de la Opoziţie.
 
Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari prevede ca un fost deputat sau senator care a avut trei mandate să primească o indemnizaţie specială de 4.000 de lei.
 
Desigur, pentru că alesul poporului uită cum a ajuns el să facă parte din rândurile mai-marilor acestei ţări, nu ia în calcul nesimţirea acestei propuneri. Şi totuşi, omul de rând nu are cum să nu fie deranjat de o astfel de idee. Pentru că, dacă ne raportăm doar la datele oficiale de la Inspecţia Muncii, acestea relevă faptul că aproape 30% dintre angajaţii României sunt plătiţi cu un minimum de 975 de lei brut, în timp ce peste jumătate dintre ei primesc salarii cuprinse între salariul minim şi salariul mediu pe economie (975 de lei - 2.415 lei). Repet, vorbim de salariul BRUT. Aceştia sunt tinerii din România de azi, familii cu copii, bolnavi, şi, în mare parte, săraci.
 
Se pare că vestea de zilele trecute conform căreia un director american şi-a redus salariul de un milion de dolari la 70.000, pentru a putea dubla veniturile angajaţilor, nu le-a dat de gândit aleşilor noştri cu privire la pensiile lor „speciale“.
 
Mă întreb dacă gândul la o pensie specială îl va face pe cel în cauză să voteze legi pentru interesul şi binele poporului...
 
Totuşi, de ce vor ei pensii speciale? Aleşii noştri, care au parte de vacanţe de săptămâni bune de vreo câteva ori pe an, care se plimbă pe toate continentele acestei lumi, care au salarii... ei bine, nu ştim noi exact cât de mari sunt, dar sigur sunt pe măsura muncii depuse, indemnizaţii plătite la zi riguros din banii electoratului, vor pensii diferenţiate de la 1.500 de lei la 4.000 de lei, în funcţie de cât de mult timp petrec ei pe holurile Parlamentului.
 
 
Justificarea e una simplă: au dreptul la astfel de măriri! Şi, mai spun ei, dacă „inclusiv aviatorii“ şi-au luat înapoi sporurile tăiate de Boc, ei de ce să nu aibă dreptul? Ei bine, doamnelor şi domnilor, şi salariaţii obişnuiţi cred că au dreptul la un trai decent, la un venit onorabil pentru care muncesc din zori de zi şi până târziu în noapte, de multe ori!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii