Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:44 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este doctorul Grasa, de la spital, o ţintă, sau aşa a fost să fie?

ro

11 Apr, 2019 00:00 2862 Marime text

Duminică noaptea (sic!) a explodat zvonul de presă: ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, este în control inopinat la Spitalul Judeţean Constanţa.
 
Cum aşa? Acum, aproape de miezul nopţii?
 
Uite-aşa! Ministrul chiar era la Spitalul Judeţean Constanţa. Cu preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, pe care l-a anunţat când a intrat în municipiu şi cu alţi câţiva, care nu se ştie cum de au aflat şi ei.
 
Numai că a aflat şi cine trebuie. Pe doctorul Cătălin Grasa l-au anunţat, se pare, aşa, mai la urmă. Să apară cam pe când se termina controlul inopinat al ministrului Sănătăţii. Şi să pară că este neinteresat de problemele spitalului. Să pară că alţii se interesează, el nu.
 
Iar asta chiar mă duce cu gândul că doctorul Grasa este ţinta piept numărul 1 a controlului de care vorbim. Şi se află sub un tir încrucişat de arme.
 
Totuşi, s-avem pardon! Nu că la spital nu ar fi probleme. Nu că dacă nu venea Sorina Pintea nu se ştia ce se întâmplă la Spitalul Judeţean de la Constanţa.
Dar nici să nu se creadă că dacă a venit ministrul toate problemele constatate (sic!) într-un parcurs de o oră, de la poartă până din nou la poartă, se vor rezolva odată cu scoaterea gunoiului de sub preş.
 
Gunoiul s-a scos de sub preş, dar tot acolo a fost băgat. El a fost, este şi va rămâne acolo. Indiferent cine a fost la conducerea spitalului.
 
Iar ţinta va fi mereu, cât va fi director, Cătălin Grasa. Când se va schimba directorul, se va schimba ţinta.
 
Pentru că lucrurile nu se vor schimba cu una, cu două. Dar întotdeauna va trebui un acar Păun! Un ţap ispăşitor.
 
Pentru că asta este politica românească.
 
P.S. Nu sunt prieten cu doctorul Grasa, nu ne cunoaştem dacă ne vedem pe stradă. Am stat de câteva ori de vorbă, mai mult în treacăt, conform uzanţelor, când l-a avut ca oaspete vreun coleg, la interviu, la noi în redacţie.

Dar controlul acesta prea mi s-a părut politic şi cusut cu aţă albă.
Indiferent de cât ar vrea ministrul Sănătăţii să ne convingă că nu ar fi aşa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii