Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:29 19 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Unde duce campania #şîeu? PSD a anunţat în ziua protestului demararea proiectului Autostrăzii Moldovei

ro

16 Mar, 2019 00:00 838 Marime text
Încep cu precizarea că, în cazul în care trăia Caragiale, schiţele şi comediile scrise de el ar fi fost, de fapt, materiale informative ale actualei clase politice.
 
Este hilar faptul că Partidul Social Democrat a anunţat pe 15 martie că vor începe lucrările la proiectul autostrăzii din Moldova. În aceeaşi zi a avut loc masivul protest #şîeu, prin care românii au luat o pauză de 15 minute de la ora 15 pentru a atrage atenţia asupra lipsei autostrăzilor din ţară. Totul a pornit, pe scurt, de la acţiunea unui antreprenor din Suceava care a construit, pe bani proprii, primul metru de autostradă din zona cea mai săracă a României. De acolo, totul a devenit viral, iar mai multe firme, societăţi, persoane fizice se alătură campaniei #şîeu.
 
Dar faptul că partidul de la guvernare anunţă în aceeaşi zi startul lucrărilor este penibil. Penibil pentru că nu şi-au putut asuma în ultimii ani un proiect promis de la o alegere la alta. Este penibil pentru că încearcă să iasă cu faţa curată din orice campanie care arată lucrurile de fapt cum stau.
 
Este trist că politicienii au ajuns să se ghideze în funcţie de vocile supărate ale populaţiei, în loc să îşi facă planul de guvernare să nu mai existe voci revoltate. Este păcat că într-o ţară care nu reuşeşte să atragă fonduri europene, încă putem suprapune harta rutieră cu harta geografică, căci liniile verzi care indică autostrăzile sunt aproape insensisabile în comparaţie cu celelalte state europene.
 
Este tragic că până şi Bulgaria, o ţară care era la acelaşi nivel din punctul de vedere al infrastructurii, care a aderat în acelaşi timp cu noi, a reuşit să implementeze mai multe proiecte pe fonduri europene decât noi.
 
Este îngrozitor că banii publici se duc în proiecte care nu au continuitate şi nu au beneficiari, aşa cum s-au arătat de-a lungul timpului în presă că s-au făcut terenuri sportive în mijlocul pustietăţii ori s-au făcut centre expoziţionale acum 7 ani, unde nu a fost nicio expoziţie. Să ne amintim de piaţa de peşte din Năvodari, unde au fost investiţi milioane de euro, iar acolo bate vântul.
 
Este trist că România a ajuns să plângă cu lacrimi către politicieni să mişte ceva, iar ei nu îşi mişcă decât buzele cu promisiuni.
 
Fapte, domnilor!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii