Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Miss Remontada! Simona noastră, Barcelona Spaniei

ro

09 Jun, 2017 00:00 2483 Marime text
Nu va fi uitat prea curând meciul din sferturile de finală de la Roland Garros dintre Simona Halep şi Elina Svitolina. Precum vicecampioana Spaniei, FC Barcelona, care s-a calificat miraculos în sferturile Ligii Campionilor, după 6-1 cu PSG (care câştigase cu 4-0 în tur), şi constănţeanca noastră a avut o „remontada“ de senzaţie, renăscând precum pasărea Phoenix şi obţinând o calificare în semifinale de care se vorbeşte pe tot mapamondul în termeni elogioşi.
 
Condusă cu 1-0 la seturi şi cu 5-1 în setul secund, Simona a revenit incredibil, ducând parţialul al doilea în tie-break, unde a salvat o minge de meci, iar apoi reuşind să câştige setul! După care, plină de încredere, a distrus-o pe ucraineancă în setul decisiv, în care s-a impus cu 6-0.
 
Probabil că Svitolina va avea coşmaruri multe nopţi după meciul cu Halep de la Paris, însă nu ar fi singura în această situaţie; jucătoarea de 25 de ani a mai făcut victime în circuitul WTA printre adversarele care erau pe punctul de a câştiga în faţa ei. Şi australianca Sam Stosur a avut minge de meci, în acest an, la Miami, dar a sfârşit prin a fi învinsă de Simona. Iar acum trei ani, la Doha, Kaia Kanepi s-a aflat în aceeaşi situaţie. Era la o minge de a câştiga, însă învingătoarea s-a numit Halep.
 
Victoria cu Elina Svitolina a fost una a ambiţiei, a puterii mentale şi a hotărârii de a nu ceda, orice s-ar întâmpla şi în orice situaţie periculoasă s-ar găsi. Acesta este capitolul la care Simona Halep se arată redutabilă. Acesta este detaliul care face diferenţa între sportivi şi marii campioni.
 
Aflată pe locul patru în ierarhia mondială, Simona a jucat ieri în semifinale la Roland Garros cu a treia situată în clasamentul WTA, Karolina Pliskova. Am scris aceste rânduri înainte de partidă, însă, oricare urma să fie deznodământul, convingerea mea rămâne aceeaşi: Simona Halep a ajuns la nivelul care să-i permită câştigarea unui turneu de Mare Şlem şi să devină numărul unu mondial. A venit şi timpul ei.
 
Atunci când se află în plenitudinea forţelor, fiind ferită de probleme medicale, Simona Halep luptă ca nimeni alta. Spiritul ei de luptătoare e admirabil, dând naştere şi la astfel de minuni precum cea din partida cu Svitolina! Miss Remontada a lovit din nou. Meciul de fotbal FC Barcelona - PSG s-a repetat în tenis, arătând de ce sportul e atât de frumos. Pentru că graniţa dintre agonie şi extaz e uneori imperceptibilă.

UPDATE: Simona Halep a reușit un nou meci de poveste și s-a calificat în finală la Roland Garros, învingând-o pe Karolina Pliskova cu 6-4, 3-6, 6-3.     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii