Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Echipe ca Farul şi Rapid îi lipsesc enorm Ligii 1. Indiferent de divizie şi stadion, spiritul nu moare!

ro

10 Aug, 2019 00:00 2197 Marime text

A început sezonul 2019/2020 al Ligii a 2-a, iar FC Farul Constanţa a jucat în prima etapă în deplasare cu Rapid Bucureşti. Un derby de tradiţie al fotbalului românesc ce a fost înfrumuseţat de spectacolul fanilor. Din acest punct de vedere, eşalonul secund e mult mai atractiv faţă de Liga 1, care, cu câteva excepţii, nu oferă dinspre tribună decât plictiseală şi scaune goale.
 
Ca pe vremuri! Indiferent de divizia şi de arena pe care se întâlnesc, Farul şi Rapid asigură mereu show-ul atât de gustat la fotbal. Că e stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanţa, că e Giuleştiul, stadionul „Portul“ de pe litoral sau arena din „Regia“ bucureşteană, cea care a găzduit confruntarea din prima etapă, fanii sunt la fel de exuberanţi, iar spectacolul total. Sigur, din peisaj nu lipsesc ironiile, miştourile, sloganele, scandările şi bannerele care depăşesc graniţele bunei cuviinţe, ca şi puţină vânzoleală prin tribună, dar altfel n-ar mai fi un derby Farul - Rapid.
 
Oricum, spectacolul din Regie (la meciul de săptămâna trecută, văzut fie de pe stadionul aproape plin, fie la televizor) şi fotografiile cu fazele de joc ale partidei (colorate, pe fundal, cu spectatori) dau atât de bine! Spiritul acestor întâlniri nu va muri niciodată. Echipe ca Farul şi Rapid îi lipsesc enorm Ligii 1. Ca şi alte formaţii de acest gen, cu o istorie bogată în fotbalul românesc şi cu suporteri fanatici. Mă număr printre norocoşii care au prins meciurile Farului de la Constanţa, în Liga 1 sau în Cupa UEFA Intertoto, cu stadionul plin (când acesta putea fi umplut, neexistând tribune închise, ca acum). Când vom avea din nou în faţa ochilor acele imagini?
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii