Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Două finale într-o săptămână. FC Viitorul, mai vrem o minune!

ro

20 May, 2019 00:00 2238 Marime text
CFR Cluj a câștigat și ediția 2018/2019 a Ligii 1, adăugându-și în palmares al cincilea titlu de campioană a României, însă nu pot să trec peste cele realizate și în acest an de FC Viitorul.
Izvorul de talente al lui Gică Hagi e nesecat. Obiectivul principal al activității „Regelui“ și al celor de lângă el e formarea și lansarea de tineri jucători și, an de an, acest țel e îndeplinit. Însă, pe lângă el, se face și performanță, iar acest lucru e firesc, unde e talent nu au cum să nu apară și rezultatele. De la acel titlu de campioană de poveste, din sezonul 2016/2017, de la acea minune, FC Viitorul a continuat să țină ștacheta sus și, deși Hagi a schimbat mereu liniile, tânăra sa echipă a continuat să încânte pe teren și să scrie cifre frumoase pe tabela de marcaj și în clasament.
 
Clasări bune în campionat, evoluții în cupele europene și, de departe, cel mai frumos fotbal din Liga 1. Și în această stagiune, echipa de pe litoral a avut ceva special. Stilul ei de joc atractiv, care nu se schimbă, indiferent de adversar, a cules din nou aplauze la scenă deschisă. Pe finalul sezonului, „Regele“ a jonglat ca un maestru cu lotul de jucători atunci când programul a fost încărcat, cu jocuri din trei în trei zile, iar toate formulele de echipă pe care le-a folosit au dat roade. Mânjii lui Hagi sunt din nou aproape de o minune: câștigarea în premieră (pentru echipă, dar și pentru Constanța) a Cupei României! Totodată, Viitorul s-a clasat pe un mai mult decât onorant loc trei în Liga 1, ambele performanțe fiind sinonime pentru trupa „Regelui“ cu o nouă participare europeană, pentru al patrulea sezon consecutiv!
 
Sâmbătă, în ultima etapă a turneului play-off, echipa constănțeană a jucat pe terenul CSU Craiova meciul decisiv pentru poziția a treia în clasament. A avut din nou succes, revenind spectaculos după ce a fost condusă, iar sâmbătă, 25 mai, dispută, la Ploiești, finala Cupei României, cu Astra Giurgiu. Așadar, două finale într-o săptămână. FC Viitorul, mai vrem o minune!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tavi 19 May, 2019 22:33 Sa se faca iarasi de ras in cupele europene? Mai bine, lipsa!