Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Constanţa haotică. Străzi pe care nu ai voie, deşi aveai, şi pe care nu aveai, dar ai. Pe unde să o mai luăm?

ro

10 Oct, 2019 00:00 3161 Marime text
Haosul din Constanţa creat de noile sensuri giratorii care omoară circulaţia din municipiu a stârnit nemulţumiri cu duiumul. Şi din partea şoferilor profesionişti, dar şi din partea celor care până acum ajungeau mai uşor, în opinia lor, acolo unde aveau nevoie: la serviciu, la creşă, la cămin, la şcoală.
 
Şi ei îşi şi pun întrebarea, dar ne trimit şi nouă mesaje. Iar noi ne întrebăm: dacă la noi vin atâtea, câte or veni pe adresa Primăriei Constanţa?
Şi cine le-o rezolva?
Dar, în această Constanţa haotică, nici nu putem să nu îi credem pe cei ce sunt revoltaţi.
Ei ne spun că, odată cu introducerea pe unele străzi a unor sensuri unice, nici nu mai ştiu pe unde să plece de acasă sau pe unde să ajungă.
Şi tot ei ne spun, ca să înţelegem: în Constanţa au apărut străzi pe care dintotdeauna s-a circulat aşa şi aveai voie să circuli şi, dintr-o dată, nu se mai poate.
Pentru că aşa a vrut cineva care a primit nişte bani de la Primăria Constanţa pentru sistematizarea traficului şi trebuie să facă acum ceva să-şi demonstreze eficienţa pe baza sumei încasate, astfel încât să mai poată prinde şi altădată ceva.
Ei, locuitorii din zonele astea, îl roagă pe primar, cu cerul şi cu pământul, să facă totuşi ceva.
Astfel încât să îşi ducă, exact ca şi până acum, copiii la creşă sau la şcoală sau să poată ajunge şi pleca acasă sau de acasă, pe unde trebuie.

Sunt străzi de 20-30 de metri cu sensuri unice pe care s-a circulat altfel până zilele trecute.
La unele nici nu se văd semnele de circulaţie din cauza copacilor.
Tot ei spun: „Eu nu stau să citesc ce tot pune Primăria pe site. Şi nici nu citesc presa, pentru că nu am timp”.
Şi vă dăm aici numai un exemplu din Constanţa haotică, unde vă spunem că respectăm întocmai scrierea autorului:
„D-nul primar, ceea ce faceţi pe strada Unirii nu este bine. Toţi cei ce locuim în Faleză Nord, când venim, pur şi simplu nu mai putem merge acasă decât pe b-dul Mamaia până la intersecţia cu Ion Raţiu să facem stânga. În acest fel, pe tot b-dul Mamaia cu direcţia spre oraş se vor forma cozi interminabile. Cred că nu este cea mai bună soluţie cu sens unic pe strada Unirii. Vă rugăm, în numele cetăţenilor din acest cartier, să anulaţi acest sens unic. Rog ca acest comentariu să-l citiţi şi sa-l analizaţi cu mai mare atenţie. Pur şi simplu ne-aţi blocat în acest cartier. Mulţumim pentru înţelegere”.

La aşa ceva, stai şi te întrebi: pe unde să o mai iei? Pe unde ajungi acasă?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vatamaniuc Sorin-Mihai 11 Oct, 2019 16:37 Comentariu coret fără de nici un studiu de circulație. Două străzi Pescarilor și Unirii la distanță de nici 100 de metri una de cealaltă cu sensuri unice în aceeași direcție. Soluție desprinsă parcă din măsurile haotice ale conducerii PSD. Domnul primar ne va spune că a rezolvat problema parcajelor în zonă. Propun ca toate asociațiile de locatari să deschidă o acțiune în instanță împotriva Primăriei Municipiului Constanța pentru îngreunarea accesului la locuințe și dotările din zonă (timp, carburamți și poluare).De altfel se vor îngrozi în curând de efectele supraaglomerării b-dului Mamaia.