Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Când bogații îți spun că nu banii sunt importanți

ro

20 May, 2021 00:00 3414 Marime text
  • Banii se pot dovedi neîndestulători și când vine vorba de a „cumpăra“ sănătatea.

Pentru un om ce trăiește de pe o zi pe alta, cum s-ar spune, ori care nu știe de unde să mai strângă cureaua, pentru ca banii de care dispune să îi poată acoperi toate nevoile, nu ar putea părea deloc că banii nu sunt importanți.

Și totuși, această idee este tot mai răspândită și tot mai des clamată în ultima vreme - însă de către cei aflați de partea cealaltă a baricadei financiare.

Am tot auzit și citit despre oameni care dispun de foarte mulți bani și care au afirmat că aceștia, respectiv banii, nu sunt importanți.

Și atunci, stau și mă întreb: oare chiar este adevărat ce spun ei, în sensul că au ajuns efectiv la această concluzie în urma unor situații anume?

Mulți bani avea și fondatorul unei importante companii IT din Statele Unite ale Americii și, totuși, sumele impresionante de care dispunea nu au putut face nimic, în definitiv, pentru a-i prelungi viața. În prezent, multimilionarul se află deja pe lumea celalaltă, fără ca banii săi să poată opri acest deznodământ inevitabil.

Tot așa, sume colosale dețin și alți multimilionari ori miliardari ai lumii, însă acestea nu reprezintă o garanție că și-ar putea primi sănătatea înapoi vreodată, în caz că și-ar pierde-o din cine știe ce motiv.

Cu alte cuvinte, oricât de mulți ar fi banii în cauză, aceștia pot foarte bine să nu fie îndeajuns pentru a cumpăra sănătatea celui ce dispune de aceste sume. Și, totodată, banii se pot dovedi neîndestulători și când vine vorba de a cumpăra sănătatea pentru o persoană dragă aflată într-o situație limită.

Așadar, putem concluziona că, privind din acest punct de vedere, banii chiar nu sunt așa de importanți.

Pe de altă parte, inutil să mai precizez, pentru o persoană ce dispune necondiționat de sume impresionante este mult mai greu să realizeze cine îi este alături cu adevărat și, respectiv, cine o face doar mânat de un interes sau altul. Și din acest punct de vedere, banii chiar nu sunt așa de importanți.

Cum s-ar spune: banii nu aduc fericirea, dar o pot întreține!


Citește și

Editorial
Ce ușor este să fim generoși „din tastatură“ și să decidem cum să-și împartă alții avutul!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii