Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:26 22 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Bugetul pe anul 2019, destinat bunăstării PSD

ro

21 Feb, 2019 00:00 848 Marime text
După trei luni de discuţii, bugetul de stat pentru anul 2019 a ajuns, miercuri, pe masa preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru promulgare. Preşedintele a declarat ieri că bugetul de stat pentru anul 2019 nu este destinat dezvoltării şi progresului României, ci bunăstării PSD.
 
Potrivit preşedintelui, bugetul pentru anul 2019 al PSD este creat pe baza unor cifre exagerat de optimiste, ceea ce denotă lipsă de responsabilitate, precum şi modul defectuos prin care social-democraţii au decis să guverneze România.
 
Grav este că, spune preşedintele, la baza elaborării bugetului nu au stat priorităţile României, ci nevoile PSD de a aloca banii publici în mod discreţionar, în propriul beneficiu politic şi pentru a asigura resurse pentru clientelă.
 
PSD a catalogat bugetul pe 2019 ca fiind un buget dedicat investiţiilor şi care nu ţine cont de contextul economic: taxele şi impozitele majorate de PSD, dobânzile mai mari, preţurile care au crescut constant, reducând, de fapt, puterea de cumpărare sunt elemente care arată că şi în 2019 situaţia economică va fi mult sub aşteptările Guvernului.
 
Potrivit proiectului legilor bugetului, domenii cruciale rămân subfinanţate în 2019. Sectoare precum sănătatea, educaţia şi  infrastructura nu se regăsesc printre priorităţile Guvernului. Parlamentul a adoptat proiectul privind bugetul, iar preşedintele Klaus Iohannis ar urma să ia o decizie în următoarele zile.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii