Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Bagheta magică a lui Gică Hagi. Tot ce atinge cu ea transformă în aur!

ro

20 Jul, 2019 00:00 2049 Marime text

Gică Hagi a făcut din FC Viitorul o echipă care te îmbie să te uiţi la meciurile. Are cea mai seducătoare evoluţie din Liga 1. Iar asta nu e de ieri, de azi, toată lumea remarcă de mult timp cât de frumos joacă puştii „Regelui“. Atinşi de bagheta de magician a lui Hagi, mulţi jucători care păreau intraţi într-un con de umbră, ori nebăgaţi în seamă de alţii (deşi i-au avut în curte) sau, pur şi simplu, inventaţi la Ovidiu, evoluează extraordinar cu Hagi antrenor.

Am scris aceste rânduri înaintea partidei de vineri seară, Chindia Târgovişte - FC Viitorul. Echipa de pe litoral a susţinut până la acest meci două confruntări oficiale din noul sezon, ambele câştigate, Supercupa (contra campioanei CFR Cluj, 1-0) şi disputa de campionat cu Dinamo (5-0), plus meciurile amicale din intersezon. Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie! Adică noi nume propuse de Gică Hagi, care ies la rampă, făcând uitate plecările din fiecare campionat. 

Categoric, un har de antrenor al „Regelui“, care se pricepe ca nimeni altul să scoată dintr-un jucător tot ce are acesta mai bun din punct de vedere fotbalistic. Respectul pe care Gică Hagi îl impune, ca fost mare fotbalist (cel mai bun din istoria României), îi fac pe jucători să dea totul. Hagi dă mereu şanse jucătorilor care au avut şi perioade mai slabe în carieră şi care, sub bagheta sa, ajung din nou în prim plan. Iar tinerii, atât cei din propria pepinieră, cât şi cei aduşi de la alte echipe, sunt în mediul lor la FC Viitorul. 

Faţă de sezonul trecut, au plecat Ianis Hagi, Tudor Băluţă şi Ionuţ Vână, trei piese de bază, dar acest lucru nu s-a cunoscut în jocul echipei. Un Gabi Iancu reinventat, adus de la Dunărea Călăraşi, a făcut senzaţie în partidele de verificare, iar apoi în cele oficiale. George Ganea e din ce în ce mai rafinat, Calcan intră şi, la prima atingere de balon, înscrie, Houri e deja o certitudine, Eric se lipeşte mereu la gol, Artean a devenit piesă de bază şi decide meciuri (cum a fost Supercupa), iar Bradley De Nooijer aduce vijelia pe partea stângă. Am dat numai câteva exemple, dar mai sunt şi alţii. Bagheta magică a lui Hagi transformă totul în aur!
   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii