Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Accidente pe bandă rulantă la Constanța. Unde ne grăbim?

ro

18 Apr, 2019 00:00 2056 Marime text
Ziua și accidentul. Cam asta am gândit cu toții în ultima săptămână. Cum graba strică treaba, în ultimele zile am avut mai multe accidente grave cu autoturisme răsturnate sau ieșite din decor. Mai multe persoane au fost rănite grav în accidente petrecute aproape simultan, ambulanțele răsunând prin tot orașul.
 
Din păcate, România este pe locul 1 la decese în accidente rutiere, conform unui studiu realizat de Comisia Europeană. Aproape 2.000 de persoane au decedat pe șosele în anul 2018. Rămânem pe locul 1 în acest top morbid, deși cifra este în scădere față de ultimii cinci ani. Bineînțeles că nu doar infrastructura este de vină, ci și viteza.
 
Anul trecut, 1.900 de decese au fost înregistrate pe drumurile patriei. Specialiștii spun că cifrele nu vor scădea decât atunci când vom avea o rețea de autostrăzi ca în alte țări ale Uniunii Europene. Deci construirea de autostrăzi este crucială pentru siguranța rutieră. Guvernanții promit pentru anul 2019 inaugurarea a 180 de kilometri de autostradă.
 
O campanie care a mobilizat românii și a deranjat parlamentarii a fost cea intitulată „România vrea autostrăzi! #șîeu”, inițiată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, deținătorul unui lanț de magazine de tip fast-food. Mandachi a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova. Într-un clip video de cinci minute postat pe YouTube pe 4 martie 2019, afaceristul sucevean se prezintă și îndeamnă la un protest de solidaritate. Astfel, pe 15 martie 2019, la ora 15.00, timp de un sfert de oră, Ștefan a oprit activitatea tuturor restaurantelor și hotelurilor sale. Companii din România, primării, dar și persoane publice s-au alăturat protestului și au anunțat că își vor întrerupe activitatea pentru un sfert de oră.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii