Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atlantida se naşte sub ochii noştri...

ro

09 Feb, 2011 22:14 2688 Marime text
lavinia_bun.jpgŞoseaua de coastă a murit, trăiască noua Atlantida! O reţea de străzi subacvatice, probabil acesta este cel mai nou proiect electoral cu care Radu Mazăre se pregăteşte să mai câştige odată adoraţia vârstei a treia şi a căutătorilor de vise spulberate care se vor trezi probabil la anu' pe vremea asta cu tavanele apartamentelor ieftine în patul conjugal. Apropo de dormitor, vă doriţi unul în stil antic, asemenea celor de pe vremea zeilor? Avem... pe alese... în blocurile MF2, MF3 şi MF4, de pe strada Mircea cel Bătrân, situate pe partea cu marea. Dacă autorităţile nu vor face nimic, în curând ele vor semăna exact cu cele din descrierile lui Platon despre Atlantida. Fără intervenţia autorităţilor, fără oxigen şi sânge în instalaţiile unora care să contribuie la rezolvarea „problemei" unui anumit domn Dumitru Vasile, Atlantida de pe Mircea cel Bătrân va sfârşi probabil mumificată în apele reci din adâncul mării, îngheţată în timp.

Lăsând gluma la o parte, mă gândesc că nea Vasile care-şi face bloc în apropierea plajei Modern are linie directă cu Dumnezeu, de vreme ce a obţinut in integrum toate avizele de construcţie, în vreme ce în ţara în care dânsul construieşte există o lege a zonei costiere care îi interzică să amplaseze şi-o tarabă la mai puţin de 40 de m de ţărm. Şi-apoi, nea Vasile Dumitru nu este chiar proprietar. El are act de vânzare-cumpărare pe un teren care a fost pe strada Cărămidari, la numerele 6, 8 şi 10, care a dispărut în mare. Ori el acum vrea să construiască pe loturile 5, 7 şi 9, că aşa-i viaţa, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Este vorba despre un imobil ce urmează să se ridice în spatele blocului, pe un spaţiu ce pare verde, însă, de fapt, este destinat construcţiilor. La protestul locatarilor a venit un anume care s-a prezentat ca fiind proprietarul locului care a creat nemulţumirea.

Acesta a încercat să le explice viitorilor săi vecini că nu a început încă săpăturile, ci doar face cercetarea arheologică în vederea obţinerii certificatului de descărcare de sarcini arheologice. Povestea a ajuns şi la şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii, care a început să investigheze situaţia, pentru a vedea dacă proiectul are toată documentaţia necesară. Nici ONG-urile de mediu nu au stat cu mâinile în sân, iar Mare Nostrum şi Eco Dobrogea au depus petiţii împotriva acestei lucrări, prin care a fost invocată nerespectarea unor prevederi legale la aprobarea documentaţiei de urbanism.

Şi uite aşa, nea Vasile, despre care aud că şi-a căutat sprijin inclusiv în rândurile PDL, a rămas fără acordul de mediu pentru blocul de pe faleză, pe care s-a lăudat însă că şi-l va cumpăra de la Galaţi. Când dai 20.000 de euro pe 310 mp (n.r. o nimica toată) pe malul mării, te mai uiţi la bani? Restul până la milion au luat deja drumul altor birouri de la Cultură, Patrimoniu, Circulaţie, Mediu etc., că doar o mână spală pe alta şi nu aduce anul ce poate aduce un PUZ nou-nouţ. Treaba asta cu schimbarea destinaţiilor terenurilor din spaţiu verde în locuri tocmai bune pentru construit e poate cel mai profitabil job la stat. Chiar şi şefii vămilor de la Siret sau Moraviţa şi-ar dori să dea din pix şi să încaseze pe puţin un 20% din afacere. Fără zbucium, fără jale, fără pat la închisoare. Rămân la părerea că DNA caută doar acolo unde i se indică, pentru că altfel, dacă oamenii lui Morar ar fi făcut lucrări mai inteligente, altele decât sex protejat, dosarul retrocedărilor de la Constanţa n-ar fi rămas atemporal cu termene judecate la televizor la ore de maximă audienţă şi atât.

Lăsaţi ratingul, pentru că într-o noapte totul va fi măturat, iar apoi scufundat sub ape.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii