Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:39 23 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Constănţenii, instruiţi de CCINA în domeniul agriculturii ecologice

ro

02 Nov, 2016 00:00 647 Marime text
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa organizează, în parteneriat cu agenţia de training Creative Business Management, un curs de agricultură ecologică. Cursul se va desfăşura în Constanţa, la sediul CCINA, în perioada 5 - 8 noiembrie.
Constănţenii vor avea la dispoziţie patru zile de formare în creşterea animalelor în sistem ecologic, cultura plantelor ecologice şi certificarea fermelor bio.
 
În ultima zi, cursanţii se vor deplasa la o fermă ecologică din judeţ pentru a învăţa de la un fermier cu experienţă practică în domeniu ce presupune, din punct de vedere administrativ şi productiv, o fermă ecologică. Cei care sunt la început de drum în agricultură bio îşi vor însuşi noţiunile de bază privind creşterea animalelor şi cultura plantelor în sistem ecologic, iar fermierii cu experienţă din judeţul Constanţa vor identifica noi oportunităţi de afaceri în domeniu.
 
Participanţii la curs vor beneficia, la finalul programului de formare, în urma unui examen de specialitate, de un certificat de absolvire autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei pentru „Operator în ferme ecologice mixte”. Constănţenii care vor obţine acest certificat vor putea accesa proiecte susţinute din fonduri europene cu ajutorul diplomei şi vor avea posibilitatea de a obţine finanţare externă.
 
Trainerii cursului se diferenţiază prin experienţa practică pe care o au în agricultura ecologică şi prin faptul că sunt la curent cu problemele şi necesităţile reale ale fermierilor. Lectorii îi vor învăţa pe cei prezenţi care sunt etapele ce trebuie urmate pentru a deveni producător certificat ecologic, de la cultura plantelor şi creşterea animalelor în sistem ecologic, până la condiţii de certificare, relaţii cu furnizori şi proceduri de export.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?

Comentarii