Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Noaptea fara luna" a primarului Mazare si cioburile Constantei

ro

26 Mar, 2009 13:45 5476 Marime text
mazare_007.jpgDraga redactie, 

Din varii motive, pana acum nu v-am mai deranjat cu e-mailuri. Astazi insa,departe de Constanta,am vazut emisiunea lui Maruta, care il avea pe Mazare invitat si am incercat sa insailez cateva ganduri, pe care ti le trimit.

Asa cum ne-a obisnuit, Maruta l-a invitat pe maestru' Mazare la lectia anuala de dansuri grecesti, dand iama in vesela PRO TV-ului.

Primarul,care gusta viata in disperare, picatura cu picatura si fum cu fum din havanele de contrabanda, Radu Mazare, s-a dovedit, inca odata, dezinvolt si nonsalant, aruncandu-l pe Maruta in planul secund al emisiunii.

 Manechin si James Bond in acelasi timp, Mazare si-a expus de data aceasta pistoalele la vedere, sigur pe cele 70 de procente electorale culese in cele peste 14 cluburi ale pensionarilor constanteni pe care ii ingrijeste cu deosebita grija de atatia ani.

Noile prevederi ale celor multe coduri juridice pe care actuala coalitie ni le aduce atentiei, in viteza care se doreste a fi europeana, il scoate pe fumatorul nostru fruntas de trabucuri din cauzele penale in care era acuzat si-l aseaza in postura invingatorului care doreste "sa dea calului ovaz din pristolul de la "... Cotroceni. Datorita acestor noi prevederi, "europene", lui Mazare i s-a daruit siguranta  alergatorului care nu mai poate fi prins...din urma.

Singura speranta a delatorilor sai, este, asa cum s-a exprimat el insusi stimulat de Maruta, ca DNA-ul sa-l prinda cu havanele de contrabanda ale lui Fidel Castro in...sac, deoarece cu ele in gura, ne-a invatat deja.

In rest, manecile cu monograma ale camasilor edilului sef, croite mai lungi decat in mod obisnuit, nu pot decat sa creeze impresia care se doreste a fi falsa, conform careia Radu ar avea mainile mai lungi decat ar fi normal...

Apropo de fineturile pe care le fumeaza prietenul nostru, care, dupa cum a afirmat el insusi, mai si canta pe la 4 dimineata, la final de sprit, aritmetica simpla a celor 5 trabucuri a cate 4 euro bucata in fiecare zi, ne arata ca intr-o luna primarul isi innobileaza plamanii sai plapanzi cu peste 600 de euro. Asta demonstreaza grija pe care o are pentru batranii nostri fumatori de mahorca, el insusi sacrificandu-se cat pentru un club intreg de pensionari fumatori. Sa le traiesti si sa-i ingrijesti si in continuare!

Catre finalul emisiunii, sportivul nostru primar i-a explicat lui Maruta pe unde a mai fost el in scurtele perioade de concedii multianuale pe care Primaria, ca institutie a statului i le-a acordat cu bunavointa pentru programul non-stop pe care il presteaza in folosul cetatii si al cetatenilor sai.

 Avand kilometrajul "dat la intors" pe partiile de schi italiene, dupa insoritele plaje sud-americane, primarul nostru a poposit si in zona celebrului "Triunghi de aur" al Asiei de sud-est, binecunoscut traficantilor de droguri din intreaga lume.

Junglele luxuriante din Vietnam si Cambodgia au devenit, peste noapte, motiv de inspiratie pentru dezvoltarea in zona Constantei si a statiunii Mamaia a viitoarei jungle turistice romanesti. Oare ce ne mai pregateste primarul nostru in anii care urmeaza?! Intr-un municipiu cum este Constanta, in care politistii de la circulatie contribuie cu osardie la sporirea avutiei nationale prin amenzile date pietonilor care traverseaza prin locuri nepermise, avem certitudinea ca membrii cartelurilor drogurilor nu vor putea traversa in voie.

In jungla turistica promisa, va trebui sa avem mare grija pentru a o putea vedea in ansamblul sau din cauza ...copacilor pe care amicul cel bun al primarului a inceput sa-i planteze...

In finalul emisiunii lui Maruta, de miercuri 25 martie, pe acordurile inconfundabile ale melodiei grecesti "Noapte fara luna", primarul etern, Stefan cel Mazare cum il numesc istoricii locali contemporani, a dansat superb, asezand urbea de la malul Marii Neagre sub semnul Lunii Negre. Coincidenta sau nu, si noaptea si luna si marea sunt la fel de negre ca sufletele celor carora, in noiembrie trecut, li s-au furat voturile prin constituirea actualei coalitii de guvernare...Din cioburi, nu mai putem reconstitui sperantele pierdute...

Asterix

PS. Facem precizarea ca Asterix este autorul celebrei Scrisoarea unui constantean catre primarul Radu Mazare, publicata de cotianul nostru in editia on line din data de 18 ianuarie 2008.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • imprevizibil? 30 Mar, 2009 10:50 MAZARE imprevizibil? nici nu pare, nici nu este; cum si-ar putea permite un om ca mazare-& sa fie imprevizibil? nici tu nu crezi ce spui! oricine are un interes este previzibil, regula e generala, restul e un joc, teribilism intr-o anumita nuanta, dar in centrul atentiei ramane INTERESUL. MIZA e mult prea mare si chiar daca nu vedem, exista aici o clara delimitare: cand partile sunt cointeresate, jocul e perfect, rezultatul e previzibil!
  • Asterix 29 Mar, 2009 16:49 PT.ROZICRUCIANUL - multumesc pentru analiza pseudoliterara pe care o faci operei mele nemuritoare ( ! ),insa in aceasta lume de doctori docenti,un semidoct in plus nu poate decat sa confirme ca ne meritam soarta.A crede ca noaua generatie de politicieni crescuti prin cluburile de noapte inseamna nonconformism si viitorul de aur al politicii romanesti este sinonim cu a-ti pune streangul singur de gat cu placere nedisimulata.In rest,totul este o distractie de tip masochist.De gustibus...
  • voluntar 28 Mar, 2009 10:49 vezi eu iti respect opinia, dar observatiile tale n-au nici o legatura cu acest articol: ce sa fac daca sarmana asterix, vizibil obsedata de mazarel, chiar si "departe de constanta, a vazut emisiunea lui maruta, care il avea pe mazare invitat..." si nu s-a mai putut stapani inseilandu-si gandurile peste costumul lui in dungi...Nu vedeti ca santeti penibili?, schimbati strategia efectul este invers, de fapt ii faceti servicii protagonistului; spre stiinta ta vezi ca nu sant pupincuristul de serviciu - cum vezi tu lucrurile, sant cel mult un voluntar...
  • Aterix (Gligor) 28 Mar, 2009 10:26 Pensionarule, tinere, studentule, somerule iesiti la vot. Votati ONACA PRIMAR. Doar el ne poate scoate la lumina, doar el ne poate reda speranta, doar el ne poate conduce cu demnitate pe calea cea dreapta! Onaca are nevoie de noi, sa-l ajutam!
  • raul 27 Mar, 2009 22:49 Blocul fantoma de linga hotelul IBIS apartine grecului de la black sea la care toata familia lui mazare a fost la nunta din Rodos, blocul fantoma de linga giratoriul din inel 2(apartine unui machidon -darlaiani stelica,fost sugator la magistrala de combustibil, actual mare finantator la ehipele de handbal si volei ale lui nicusor) alte nenumarate blocuri fantoma ,construite la 2-3 metri de alte blocuri, lund amaratilor ce locuiau acolo pina si dreptul la lumina zilei sunt numai cateva din dovezile de coruptie desantata la primaria lui mazare. Ptr. pupincuristii de serviciu sa se duca pe acolo sa vada cu ochii lor monstruozitatile arhitecturale made in constanta si sa realizeze ca anomaliile mutileaza fata orasului ptr. zeci de ani. Cat de greu i-ar fi fost lui mazare sau lui nicusor sa respecte dreptul legal al cetatenilor la soare? Ptr. ca lui mazare ii place atat de mult lumina si culoarea astrului de pe cer ii multumim ca ne-a furat noua, cetatenilor de rand, pina si acest drept lasat de dumnezeu. Ptr cativa gologani. Rusine!!!!
  • OPINIA MEA 27 Mar, 2009 08:44 draga asterix, trebuie sa recunosc ca apreciez insistenta cu care doresti distorsionarea realitatii; ma duci cu gandul la unicul vadim care-l ilustra pe presedinte in "costum in dungi" si totusi inteleg cat suferi, cand doresti sa convingi asemeni unei femei indragostite careia nu-i sunt impartasite sentimentele...ma intreb care boala e mai grea: nebunia sau dragostea? ar fi atat de simplu daca am invata sa traim acceptandu-ne semenii, daca am putea distinge si alte culori in afara de alb si negru, daca am fi fericiti pentru ca a venit primavara, daca am ajuta un om fara sa cerem nimic in schimb...EL intelege aceste lucruri, se adapteaza perfect si este un invingator; sa dam Cezarului ce este al Cezarului...
  • dan 27 Mar, 2009 02:48 dar n-ai scris nimic. doar un pamflet de *****. (ps: sunt anti mazare, dar voi sunati ca niste iehovisti in articolul asta)