Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:30 17 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal pe tema Radiologiei din Policlinica 2. Palaz acuză interese şi cere demisii. Dr. Cătălin Grasa promite că secţia va fi funcţională anul viitor (documente)

ro

31 Oct, 2018 00:00 2269 Marime text
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Claudiu Palaz afirmă că, de aproape un an şi jumătate, Secţia de Radiologie din cadrul Policlinicii nr. 2 este nefuncţională, cu toate că, din documentul de constatare (vezi secţiunea „documente”), nu reiese ca sunt probleme care ar împiedica buna desfăşurare a activităţii.
 
„M-au minţit că au rezolvat problemele, dar nu au făcut acest demers! În condiţiile în care constănţenii au nevoie şi stau la cozi pentru diverse investigaţii de radiologie, din cauza doctorului Radu Baz. Dotări de ultimă generaţie sunt blocate. Cer public demiterea de urgenţă a medicului Baz, cel care a blocat punerea în funcţiune a Policlinicii 2.
 
În loc ca banii de la Casa de Asigurări de Sănătate să între în conturile Spitalului Judeţean, aceştia se duc către diverse firme private acele „şmecherilor şi combinatorilor” din sănătate! Fac precizarea că personal m-am ocupat şi am obţinut inclusiv autorizaţiile de funcţionare a acestei secţii”, spune Palaz.
 
Dr. radiolog Radu Baz a fost desemnat din partea Spitalului Clinic Judeţean să se ocupe de aparatura care urma să deservească secţia de radiologie din cadrul Policlinicii.
 

Ce spune directorul SCJU, dr. Cătălin Grasa?

 
Directorul Spitalului Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, dr. Cătălin Grasa, dă asigurări ferme că radiologia va funcţiona la parametrii optimi începând cu anul viitor. Până atunci sunt aşteptate avizele de la CNCAN pentru aparatele radiologice, se organizează concurs pentru ocuparea posturilor personalului care să deservească aparatura, urmează să fie încheiat şi un contract cu un specialist în imagistică şi concomitent să fie rezolvate şi problemele care ţin de hidroizolaţie.
 
„Căutăm o soluţie tehnică pentru hidroizolaţie în acest moment, organizăm concurs pe post pentru RMN, vom aduce şi un specialist. Am semnat hârtiile pe care le-am trimis la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare (CNCAN) pentru mamograf şi RX digital Siemens (n.r. folosit pentru examinare radiologică convenţională). Doctorul Baz va coordona şi aparatul RMN din cadrul spitalului, vorbim despre un conferenţiar, un specialist. Sunt multe de făcut, dar le vom rezolva pe rând. Foarte curând vom da drumul tratamentelor de balneologie în Policlinica 2 iar radiologia va fi funcţională cel mai târziu la începutul anului viitor”, a precizat Cătălin Grasa pentru ZIUA de Constanţa.
 
Policlinica 2 funcţionează în subordinea Spitalului Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii