Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericole pe orice stradă, oricând, oriunde Moartea care ne pândeşte în Constanţa (galerie foto)

ro

14 May, 2014 00:00 7072 Marime text
În fiecare zi, grăbiţi sau agale, trecem pe lângă stâlpii de beton cu armătură metalică, montaţi în municipiul Constanţa. Se găsesc pe marile bulevarde, încadrând ambele părţi ale aleii de circulaţie. Sunt vopsiţi în alb şi galben, dar nimeni nu îi priveşte cu atenţie, nimeni nu se gândeşte la ce pericole suntem expuşi pe oricare stradă sau bulevard din Constanţa. Pentru că, trebuie să o spunem, moartea pândeşte la tot pasul în oraşul de la malul mării. Orice stâlp de acest fel se poate prăbuşi din cauza deteriorării evidente: betonul a căzut, armătura este distrusă de coroziune, de greutatea firelor şi de intemperiile care au avut loc de-a lungul anilor.

În fotografiile care însoţesc acest articol, se pot observa astfel de stâlpi, montaţi pe bulevardul Ferdinand, dar şi în zona Parcului Gării şi a Poliţiei Municipiului Constanţa. Probabil că vreun cârcotaş ne va spune că rescriem povestea drobului de sare. Că nu are cum să se întâmple aşa ceva, mai ales că nu există precedent. Aşa este. Dar gardul Cimitirului Central a căzut vreodată, înaintea nenorocirii de acum câţiva ani? Nu. O singură dată a fost de ajuns. Totuşi, deşi nimeni nu îşi doreşte acest lucru,  ce se va întâmpla dacă un stâlp se va prăbuşi peste cineva?

Ce spune Primăria Constanţa

Stâlpii de iluminat public din municipiu aparţin Primăriei Constanţa şi sunt administraţi de Serviciul Drumuri şi Iluminat Public, al cărui şef este Maria Mihaela Pătruţoiu, cu care am încercat să discutăm, dar nu am reuşit. În schimb, Alexandru Telehoi, referent din cadrul aceluiaşi serviciu, a precizat că există un proiect, cu fonduri europene, de reabilitare a stâlpilor de pe bulevardele Ferdinand, Tomis şi Mamaia. „Există un proiect pe fonduri europene, prin care stâlpii de pe bulevardele Ferdinand, Tomis şi Mamaia vor fi înlocuiţi cu stâlpi de metal. Aşteptăm aprobarea fondurilor“, a precizat Alexandru Telehoi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • teodor 14 May, 2014 10:18 Fondurile europene au ajuns un fel "Recycle Bin".Toate fenomenele inexplicabile,toate prostiile lor sunt aruncate la cosul de gunoi si apoi reciclate/motivate prin existenta proiectelor europene.Numai eu de cate ori am atras atentia ,in comentariile mele, de existenta acestui pericol public.Nu aude nimeni,Mazare danseaza.Carele alegorice nu au nevoie de fonduri europene.Sunt iresponsabili,se vede cu ochiul liber.Ca nu au bani,pot sa inteleg,ca-i arunca pe alte prostii si asta inteleg.Dar ca sa dai aprobarea sa mai agati si panouri publicitare pe un stalp care abia se mai tine,asta se numeste prostie sau nepasare.Un panou publicitar agatat pe un stalp are efectul unei panze de corabie.Deh,marinarii astia din primarie !