Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:16 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu cu comisarul-şef Adrian Rapotan „Pe funcţia aceasta, am avut şapte comandanţi. Al şaselea a fost, cum îl cheamă, care a plecat?"

ro

22 Jul, 2011 00:00 5819 Marime text
cap_1.jpg„A fost domnul Oprea Sorin, Victor Popescu, Mircea Vasile Bârgoz, Aurelian Zaheu, George Dorel Popa, al şaselea a fost, cum îl cheamă, care a plecat, Dumitru Catană, şi acum este domnul Valentin Burlacu"

Comisarul-şef Adrian Rapotan, adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, ne-a acordat un interviu, în cadrul căruia a vorbit despre actuala conducere a inspectoratului. De asemenea, comisarul-şef Adrian Rapotan i-a menţionat şi pe cei şapte inspectori şefi, care s-au aflat în fruntea IPJ Constanţa, din 2005 până în prezent. Timp de două luni, cât fostul comandant al Poliţiei, Dumitru Catană a fost în concediu, a condus de unul singur inspectoratul, însă fluturaşul a rămas neschimbat. Cu toate acestea, Rapotan nu se plânge şi se declară mulţumit că a putut să asigure comanda IPJ-ului de unul singur.

De când ocupaţi funcţia de adjunct al IPJ Constanţa?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Sunt adjunct pe probleme de Ordine Publică din data de 27 aprilie 2005. Am venit pe această funcţie prin pensionarea la limită de vârstă de predecesorului meu, domnul Dragomir Corneliu. Timp de şase ani, am fost şeful Serviciului de Ordine Publică".

Câţi inspectori şefi a avut IPJ Constanţa din aprilie 2005, până în prezent?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „A fost domnul Oprea Sorin, Victor Popescu, Mircea Vasile Bârgoz, Aurelian Zaheu, George Dorel Popa, al şaselea a fost, cum îl cheamă, care a plecat, Dumitru Catană şi acum este domnul Valentin Burlacu".

interviu_Adrian_Rapotan_02_.jpg

Cu care dintre inspectorii şefi aţi lucrat cel mai bine? Dar cel mai rău?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Nu vreau sa-mi vorbesc colegii de rău. Cu toţi am lucrat foarte bine, Dacă au existat anumite probleme am căutat soluţii. Pot să spun că am avut o colaborare bună cu toţi inspectorii şefi. (..) De la fiecare am avut de învăţat câte ceva. Întotdeauna, IPJ Constanţa a fost un inspectorat greu, cu multe probleme. Automat, relaţiile s-au sudat şi am căutat să ne completăm. (...)".

V-aţi bucurat că a plecat vreun inspector şef ?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Nu m-am bucurat niciodată de plecarea vreunui inspector şef. Ultimele săptămâni au fost foarte grele. Funcţia de locţiitor nu era ocupată de un an de zile. Prin plecarea domnului Catană, aproape două luni am fost singur la comanda IPJ. A trebuit să gestionez trei funcţii de conducere. A fost foarte greu. Uzura a fost foarte mare. Vreau să vă spun că, până în 2005, comanda IPJ Constanţa era formată dintr-un inspector şef, care avea trei locţiitori. Una dintre funcţiile de locţiitor a fost radiată, a rămas numai două. Dacă în 2005, comanda era asigurată din trei persoane, eu a trebuit ca pentru două luni să o asigur de unul singur. La un moment dat, intri în impas, vrei să faci toate lucrurile dar nu aveai cum".

Dacă timp de două luni aţi ocupat trei funcţii, aţi primit şi trei salarii?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Nu! Asta nu avea cum să se întâmple. Era culmea să iau trei salarii. Eu sunt bucuros că am reuşit ca, în această perioadă, debutul sezonului estival, reorganizarea MAI, nu am avut evenimente mediatice deosebite. De unul singur, zic că am reuşit să gestionez destul de bine probleme sezonului şi ale detaşaţilor".

Cum vă înţelegeţi cu comisarii-şefi Valentin Burlacu şi Camil Manea, noii şefi ai IPJ Constanţa ?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „O echipă tânără! Noi, ne cunoşteam dinainte. Din tot sufletul, sper să fie un mandat mai lung. Ne înţelegem bine. Formăm o echipă şi sperăm să ne completăm reciproc. Pentru că domnul Burlacu a lucrat la DNA, nu prea am avut activităţi comune. Cu domnul Camil Manea, conform colaborării dintre IPJ şi DGA, am participat la mai multe şedinţe. Eu zic că formăm o echipă. Sper că continuăm aşa mai mulţi ani".

Aveţi prieteni în lumea mondenă, politică ori în cea a afacerilor?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Este o vorbă. Se spune că poliţistul are prieteni până să intre în sistem. După care, are numai cunoştinţe. Asta nu înseamnă că suntem nişte oameni care trăim izolaţi. Cunosc personalităţi şi din lumea mondenă, dar şi din cea politică. Din toate sferele de activitate am cunoştinţe cu care mă înţeleg foarte bine. Am un cerc de prieteni cu care mă mândresc, însă ne vedem destul de rar".

Dumneavoastră figuraţi în vreo societate comercială? Dar membrii familiei dumneavoastră?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Nu! Eu nu am niciun fel de afaceri. Rude apropiate care să aibă afaceri nu am".

Ce pasiuni aveţi?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Pasiuni aveam multe, dar, din păcate, timpul nu-mi mai permite. Când eram şi eu mai tânăr citeam foarte mult. Sunt pasionat de istorie. Mai îmi place şi sportul. Sunt mare admirator de rugby, box şi călătorii".

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu 22 Jul, 2011 02:08 Ce sa iti spun, nu stie cum il chema pe seful lui care plecase in urma cu o luna...asta denota un mare caracter...Felicitari dl Burlacu ca aveti asa un adjunct!