Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:44 21 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi consilieri superiori din Direcţia Politica Medicamentului trimişi în judecată de către DNA Constanţa, achitaţi. Apelul dosarului a fost amânat

ro

28 Sep, 2017 00:00 1661 Marime text
Tribunalul Constanţa a decis achitarea celor trimişi în judecată în prezenta cauză deoarece nu ar exista probe conform cărora inculpaţii au săvârşit infracţiunile de care sunt acuzaţi.
 
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au luat, ieri, prima hotărâre definitivă în dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa au atacat decizia prin intermediul căreia Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, şi Zâna Dobrin, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, au fost achitate în primă instanţă.
 
Mai mult decât atât, în prezenta cauză a mai achitată, tot în primă instanţă, Ştefania Tănase, farmacist-diriginte şi reprezentant al unei societăţi comerciale, dar şi Nicoleta Silvia Cota Pascu, administrator al unei societăţi comerciale, şi Cosmin Tănase, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
 
Ieri, Curtea de Apel a respins cererea formulată de către DNA Constanţa privind audierea în şedinţă publică a discuţiilor telefonice interceptate la datele de 25 august 2015, 26 august 2015 şi 27 august 2015 şi de reaudiere a unor martori.
 
În schimb, instanţa a admis cererea de audiere a altor doi martori şi a amânat rediscutarea şi pronunţarea asupra cererilor de expertizare tehnică a înregistrării convorbirii telefonice din 26 august 2015, ora 21.34.36, şi de reaudiere a martorului (…), după audierea nemijlocită de către instanţă a convorbirii telefonice respective. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 5 octombrie.
 
Amintim că Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, a fost acuzată de luare de mită, iar Ştefania Claudia Tănase, farmacist-diriginte şi reprezentant al unei societăţi comerciale, a fost suspectată de dare de mită.
 
Nicoleta Silvia Cota Pascu - administrator al unei societăţi comerciale, Cosmin Tănase - ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, şi Zâna Dobrin - consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii au fost acuzaţi de dare de mită.
 
Cei mai sus precizaţi au fost achitaţi de Tribunalul Constanţa la data de 4 aprilie.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 27 august 2015, inculpata Tănase Ştefania Claudia a remis, cu titlu de mită, inculpatei Spaiu Laura, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, bijuterii în valoare de 1.500 de lei, cu prilejul exercitării de către aceasta din urmă a atribuţiunilor de serviciu, ce constau în efectuarea inspecţiei unui punct de lucru al firmei, cu destinaţia «farmacie», procedură prealabilă necesară avizării deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice. Inculpata Tănase Ştefania Claudia a beneficiat de sprijinul inculpatei Dobrin Zâna şi al inculpatului Tănase Cosmin, care, împreună, au convenit asupra necesităţii remiterii mitei şi a valorii aproximative a acesteia, precum şi de sprijinul inculpatei Cota Pascu Nicoleta Silvia, care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii